7 manieren om een blauw kostuum te combineren

Als Personal business styliste krijg ik vaak de vraag van mijn mannelijke klanten hoe ze hun kostuum het beste kunnen combineren, met welk hemd, welke das en welke schoenen? Daarnaast; welke opties er nog mogelijk zijn bij één zelfde kostuum, meestal dragen ze hetzelfde hemd en dezelfde das, uiteraard zijn er nog meerdere opties.

De consequenties zijn dat ze elke dag precies hetzelfde aan doen, daarvoor komen ze bij mij als styliste, ik help hen met meerdere opties van combineren , daarnaast kunnen ze de combinaties terug vinden in hun digitale garderobe zodanig zodanig ze zich elke morgen zonder stress en nadenken kunnen aankleden.

Als personal business styliste wil ik graag met jullie delen hoe je een blauw kostuum op meerdere manieren kan combineren, zodat het lijkt met 1 kostuum dat je altijd iets anders aan hebt.

Blauw is het nieuwe zwart. Veelzijdig in de zomer, winter, zakelijk of voor plezier. Blauw is nog nooit zo populair geweest voor herenpakken. Het spectrum varieert van heldere Napoli-blues tot lichtere tinten en natuurlijk donkerdere middernacht- en marineblauwe pakken die met bijna alles kunnen worden gedragen.

Weten wat je moet dragen met een blauw pak kan een moeilijke en soms saaie taak zijn. Je draagt ​​óf meer blauw óf je kiest een willekeurige kleur en verpest dingen echt.

Dan komt de vraag, draag ik bruine schoenen of zwarte? Hoe zit het met het hemd, zal roze of wit werken? Zo veel vragen. Zo weinig antwoorden. Tot nu.

Met mijn 7 tips, die ik je mee geef kun je al aardig aan de slag, uiteraard zijn er nog meerdere combinaties mogelijk.

Een paar eenvoudige regels bij het dragen van een blauw pak

   – Blijf bij een fris wit shirt of een lichtere tint roze of blauw. Deze kleuren creëren een klein contrast waardoor je blauwe pak kan knallen

– Voor dassen geef ik de voorkeur aan zwart of marine blauw, rood, bordeaux en/of groen kan ook.

– Zoals hierboven vermeld, zijn zowel zwarte als bruine schoenen mogelijk, afhankelijk van de tint blauw je kostuum is.

Waar moet je op letten bij het kopen van een blauw pak?

– Vermijd tinten die niet geschikt zijn voor een zakelijke omgeving, b.v. geen baby blauw of fel smurfen blauw

– Kies een goede kwaliteit van Italiaanse stof

– Vermijd glanzende stof

– Kies een kostuum dat je voor verschillende gelegenheden kan aan doen

– Kostuums van katoen en linnen zijn beter voor de zomer, terwijl wol- en kasjmier meer   geschikt zijn voor de winter

– Vermijd polyester, deze sluiten niet mooi aan en je ziet dat de kwaliteit minder is, je zal er ook sneller in zweten aangezien polyester niet ademt.

– Ga voor een blazer met opgestikte zakken als je iets anders wilt proberen, enkel als je body type dit ook toe laat.

1. Blauw kostuum met een wit hemd

De combinatie van het blauwe pak en een wit hemd is altijd een winnaar. Het is klassiek en is de enige combinatie die de minste inspanning van een man vereist. Zorg ervoor dat je hemd goed aansluit en dat je manchet altijd zichtbaar is. Als je geen stropdas draagt, is een grotere kraag handig om ervoor te zorgen dat deze altijd onder de revers van de blazer ligt.

2. Blauw kostuum met een lichtblauw hemd

Een andere winnende combinatie van kostuum en hemd is een blauw kostuum met een lichtblauw hemd. Het houdt de tonen koel zorgt ervoor dat je creatiever met je pochet kan werken. Kies voor manchetknopen voor meer formele gelegenheden en knoppen voor de werkdag. Hier kun je ook kiezen voor een donker marineblauw hemd, vooral als het een avondevenement is.

3. Blauw kostuum met een roos hemd

Ze zeggen dat echte mannen roze dragen. En daar zijn we het mee eens. Het roze hemd is meer geschikt voor de gedurfde man die graag een gewaagd statement maakt. Een felblauw pak en een fel roos hemd kan te veel zijn, dus kies of je het kostuum laten opvallen of je hemd. Maak de look af met een paarse of blauwe das. Ik heb niet het gevoel dat je pochet ook roze moet zijn. Blauw of wit is iets subtieler.

4. Blauw kostuum met een zwart hemd

Een geweldige optie voor een avondevenement een zwart hemd met een blauw kostuum. Dit werkt het beste met donkergrijze of zwarte hemden gecombineerd met marineblauwe en donkerdere tinten van. Heldere en lichtere blauwe pakken zijn geen optie.

5. Opties blauwe das

Klassiek en elegant. Blauw op blauw op blauw is altijd een winnaar. Mijn aanbeveling is om een das met zware textuur te kiezen. Het zal helpen het blauwe pak en de blauwe stropdas te scheiden, waardoor je een interessante look krijgt. Je zult snel merken hoeveel mensen commentaar geven op hoe ze de textuur van je das waarderen. Stippen, strepen, textuur of gewoon een das past allemaal met een blauw kostuum. Jouw uitdaging is om de beste kleur te vinden die past bij de stof en textuur van je pak. Als je een combinatie van drukker hemd en stropdas wilt, zorg er dan voor dat je kostuum effen is, als je een drukker pak hebt, kies dan voor minder patronen en felle kleuren/patronen op je das.

6. Opties rode en bordeaux das

Omwille van de eenvoud groeperen we de ‘rode’ in één categorie. Dit omvat bruin, zalm en koraal. Het korte antwoord is dat rode dassen beter overeenkomen met een blauwe kleur dan elke andere kleur. De rode das blauwe pakcombinatie is ook een favoriet van Donald Trump. Het staat bekend als de ‘power look’. Draag het met trots op de werkplek, maar als u een beetje discreet en ontspannen wil overkomen, raad ik roze, koraal, bruin of bordeaux aan.

7. Zwarte of grijze das

Het blauwe pak met een zwarte stropdas roept geen creativiteit op. Het is meer een klassieke look die meer geschikt is voor speciale events of een chique cocktailparty. In somige gevallen waarin uw blauwe pak een beetje meer flair heeft, kan de zwarte stropdas een perfecte combinatie zijn (zie hierboven). Als alternatief kan een combinatie van een blauw pak en een grijze stropdas het beste worden gedragen met een grenadine of een stropdas met een zware textuur. De textuur zal subtiel de aandacht vestigen op je look zonder strepen of opvallende kleuren.Een extra tip die ik nog graag wil mee geven:

8. Zwarte of bruine schoenen?

Bruin of zwart is de vraag. Eerlijk gezegd is er hier geen goed of fout antwoord. Ik raad bruin over zwart aan als je pak een lichtere kleur heeft. Als je pak donker of marineblauw is, is een heel donkerbruine of zwarte schoen beter. Brogues, monniksriemen, Oxford of instappers zijn de stijlen bij uitstek.

 

 

Heb je geen tijd om zelf hiervoor te winkelen of de feeling er niet helemaal voor om combinaties te maken die passen bij je functie en ambitie? Dan help ik jou heel graag verder. Bij een styling maak ik voor jou een persoonlijk digitaal lookbook via een gepersonaliseerde APP, waardoor elke morgen aankleden nog nooit zo makkelijk is geweest. Hieronder vind je 3 combinaties die telkens gemaakt zijn met 1 kostuum en dezelfde paar schoenen maar toch 3 compleet verschillende looks. Deze zijn looks die gemaakt zijn voor een klant in zijn eigen digitale account, elke morgen kan hij zien hoe hij zijn blauw kostuum kan combineren. Deze stuks zijn met onze styling gekozen.

Interesse voor meer informatie? Boek vrijblijvend een gratis kennismakingsgesprek via deze link:  afspraak voor kennismakingsgesprek

Voor bedrijven heb ik pakketten van kostuums op maat of van Hugo Boss aan zeer voordelige tarieven!