7 tips en outfit ideeën voor skiërs

7 tips & outfit ideeën voor skiërs

Het kiezen van je skikleding kan net zo leuk zijn als je tijd op de piste! De skimode-industrie is echt tot zijn recht gekomen en er zijn veel merken die skikleding verkopen en die ook leuk, trendy en waterdicht en winddicht zijn. Met een beetje tijd kun je een ski-jas vinden die er geweldig uit zal zien tijdens je winterse boodschappen of après-ski-activiteiten, en je ook goed van dienst is op de hellingen. Hier zijn enkele mode tips voor skikleding om aan je zoektocht te beginnen.

Wat neem je mee voor op ski vakantie?

Ski’s, stokken en bindingen

Skischoenen

Skihelm

Ski-jas en skibroek

Basis- en middenlagen

Handschoenen / wanten

Skisokken

Skibril en zonnebril

Rugzak

Sjaal en muts

Zonnecrème

Onderlagen zijn wat je onder je jas en broek draagt ​​en zijn vaak net zo belangrijk, vooral in koudere klimaten. Vermijd bij het aanbrengen van uw basislagen katoenen producten, omdat deze noch waterdicht noch ademend zijn. Synthetisch materiaal of wol werkt het beste.

1. Bepaal waar je naar op zoek bent

Er is meer dan één manier om modieus te zijn in de bergen op de piste. Als je een buitensporter bent met een ski-centrisch perspectief, wil je waarschijnlijk vasthouden aan serieuze, effen kleuren (zwart, marineblauw, bordeaux, mosgroen) die suggereren dat je alles over skiën kent. Als je een fashionista bent met een mentaliteit die meer glamour is, let dan op metallic (zilveren skibroeken zijn erg populair, evenals ivoor) en prints (dierenprint is een andere populaire keuze).

2. Draag kleding in lagen

Met 3 lagen kun je makkelijk iets vervangen bij warmere of koudere dagen tijdens je skivakantie. Op warmere dagen kies je voor een dunnere tussenlaag dan bij koudere dagen. Het 3 lagen systeem bestaat ui thermo ondergoed, vervolgens een fleece of dons trui en als laatste je jas of soft shell. Je kan nog 4de laag toevoegen voor diegene die het snel koud hebben, als 1ste laag nog een dunne top die mooi aansluit aan je lichaam. Voor de après-ski dagen is het handig om iets uit te doen, dus zijn lagen zeker aangeraden.

3. Multifunctionele skikleding

Als je voor een neutrale jas kiest, kun je deze ook prima aan doen als winterjas voor lange wandelingen of voor zeer koude dagen. Skikousen kun je ook aan doen bij koude avonden lekker warm in je zetel voor de tv.

4. Combinatie met je ski’s en skischoenen

  1. Een goede ski-outfit hoeft niet precies bij je ski’s te passen, maar luide, contrasterende kleuren kunnen een echte doorn in het oog zijn. Hoewel neon behoorlijk populair zijn geworden, vooral onder de freestyle ski-menigte, kies je je outfit met tact, rekening houdend met hoe je uitrusting eruitziet wanneer je je ski-jassen en -broeken koopt. Als u meestal ski’s huurt, hoeft u zich niet al te veel zorgen te maken, omdat huur ski’s meestal behoorlijk ingetogen zijn, meestal met een kleurenschema van zwart, zilver en soms blauw of rood.5.Vergeet de basiskleuren niet

Hoewel prints de laatste tijd populair zijn geworden, kunnen basiskleuren ook modieus zijn. Een geheel zwarte outfit bestaande uit een goed passende jas en broek is een zeer betrouwbare, maar vleiende combinatie. Wit is een andere optie; een rode jas met witte broek is een zeer chique keuze! Er zijn veel manieren om effen kleuren te combineren drukke prints gewoon niet jouw ding zijn.

6. Accessoir ze met je bril

Er zijn tonnen skibrillen op de markt, en veel hebben echt leuke patronen en kleuren die je ski-outfit gemakkelijk kunnen opvrolijken. Als je je ski-jas en -broek basic of strak wilt houden, is het gebruik van je bril als accessoire een leuke manier om wat pit aan je outfit toe te voegen zonder overboord te gaan. Houd er bij het kiezen van een bril echter rekening mee dat de lenskleur van de bril uw zicht op de hellingen beïnvloedt.

7. Retrolook

De ski-modeontwerpers van deze winter hebben de catalogi van de ski-modegeschiedenis overvallen en presenteren een sexy retro-smaakvolle look die moderne skitextiel van topkwaliteit combineert met een opvallende styling uit de jaren 60. Het is interessant om te herinneren hoe de stretch skibroek evolueerde en hoe het kwam om echt de essentie van de klassieke ski-look te vangen.

Nog niet voldoende inspiratie voor outfits? Graag deel ik met jullie een aantal outfits, deze outfits zijn telkens gemaakt met dezelfde jas of dezelfde broek maar toch anders gecombineerd waardoor het lijkt dat je toch steeds iets anders aan hebt.

Wanneer je jezelf inschrijft op mijn nieuwsbrief kun je deze stuks ook zelf online aankopen 🙂

 

Your Personal stylist,

Kristel Merckx