10 tips om je Personal Brand te stylen (restylen)

Jij bent jouw merk. Je bent een wandelende, pratende advertentie voor jezelf en wat er aan de buitenkant is, maakt wel indruk. Of u nu bezig bent met het promoten van uzelf als public relations-professional, bedrijfseigenaar, stylist 🙂 of wat dan ook, als u wilt dat mensen het geloven, dan moet de buitenkant overeenkomen met de binnenkant.

Goed nieuws! Je hebt volledig de mogelijkheid om de perceptie van mensen te veranderen op basis van wat je draagt en hoe je jezelf presenteert. Beroemdheden en Ceo’s, (zie maar naar Zückerberg) vinden zichzelf regelmatig opnieuw uit of verfrissen hun imago. Om erachter te komen, geef ik je graag mee over hoe u uw persoonlijke merk in uw stijl kunt integreren. We proberen tenslotte allemaal alleen maar een goede merkimpressie te maken en de levens te creëren die we willen, toch? Dus geef jezelf een stijlevaluatie en kijk of je exterieur overeenkomt met wat je verkoopt.

Ondernemers besteden talloze uren aan hun opleiding, netwerken, schrijven van papieren, het verkrijgen van referenties, het volgen van workshops en lessen – alles om concurrerend te blijven en vooruit te komen – maar een meerderheid van hen ziet hun eigen visuele CV over als onderdeel van het pakket.

Onderschat nooit de kracht van je eigen imago. Als je je zo kleedt dat mensen weten dat je een gevoel van veiligheid hebt en jezelf op een professionele manier presenteert, maakt dat een enorm verschil. Wanneer je je slordig kleedt, stuur je het bericht dat je comfort zoekt, en de manier waarop je je kleedt belangrijker zijn dan je klanten, investeerders, partners en werknemers.

Natuurlijk, het is wat er aan de binnenkant telt, maar helaas werkt de zakenwereld niet zo. Iedereen maakt snel een oordeel over de mensen met wie ze elke dag in contact komen. Je uiterlijk draagt bij aan de mening van anderen over jou.

Zie jezelf als een merk.

Weet u niet zeker wat u verkoopt? Jij bent het.

“De meest succesvolle ondernemers en bedrijfseigenaren creëren en worden in feite merken. Hun merken zijn gebaseerd op de ervaring die ze beloven en de waarden die ze naleven en delen. Zodra u zich dit realiseert, kunt u uw stijl aanpassen aan uw wensen.

Definieer wat u probeert te zeggen.

Voordat u uw persoonlijke merk in uw stijl kunt opnemen, moet u eerst uitzoeken wat u wilt dat uw merk te zeggen heeft. Bij het overwegen van wat te dragen, gaan we nadenken voor dat we “nadenken over de woorden die uw merk beschrijven en die gebruiken om uw stijl te definiëren.”

1. Keywoord

Is je merk Creatief? Nieuw? Sexy? Traditioneel? Chique? Innovatief? Gewoon? Techy? Classy? Kijk nu naar je outfit en je algemene uitstraling. Welke bijvoeglijke naamwoorden komen mij te binnen?

2. Woorden waarmee vrienden/collega’s/partners je beschrijven

Dorie Clark, de auteur van Reinventing You: Define Your Brand, Imagine Your Future, heeft een oefening die we kunnen proberen. “Begin met het stellen van vijf of zes van je vrienden een simpele vraag: als je maar drie woorden had om me te beschrijven, wat zouden die dan zijn? Deze snelle oefening kan verhelderend zijn omdat het normaal eerlijke antwoorden zijn en u helpt te bepalen wat andere mensen het meest memorabel of aantrekkelijk aan u vinden. Het helpt ook bij het controleren van de realiteit, want als je echt bekend wilt staan ​​als ‘innovatief’, maar de adjectieven die je vrienden gebruiken meer in lijn zijn met ‘traditioneel’, weet je dat je dingen moet veranderen. ” Wees consistent”.

3.Pinterest-bord

Voor mijn klanten maak ik ook moodboards met inspiratie van Pinterest. Dit geeft een duidelijk beeld van waar we naartoe gaan met onze styling.

Maak een Pinterest-bord met stijlinspiratie die aansluit bij uw merk, markeer wat uniek is. Ga niet te veel veranderen. Je bent uniek en moet dat voor je blijven doen. Er is er maar één, dus vraag jezelf af wat jou uniek of speciaal maakt?’Is het jouw stem? Hoogte? Oogkleur? Atletisch vermogen? Vloeiend in vreemde talen? Een uitvinding of patent? Wat het ook is, gebruik het in uw voordeel”,

 4. Signaturestijl

“Iedereen herinnert zich het origineel, maar de copycats beginnen na een tijdje samen te mengen, dus onderscheid jezelf om je te onderscheiden van de rest. Wees opmerkelijk en buitengewoon om de aandacht te trekken en opgemerkt te worden. ” Probeer een kenmerkende stijl uit”. Handtekeningen werken niet voor iedereen, dus voel je niet beperkt. Beroemdheden hebben vaak een kenmerkende stijl, alleen om te schakelen voor de volgende filmrol of albumrelease. Een handtekening is memorabel en kan bijna alles zijn – een rode lippenstift, unieke hoeden, sjaals, wat dan ook. Als het je handtekening is, draag je die stijl vaak, zoals echt.

5. Kleur

  Gebruik kleur om een ​​boodschap over te brengen. Ik gebruik bij één van mijn klanten bijvoorbeeld meer rood dan bij andere klant, waarom? Haar brand (logo) staat voor power, de leeuw in jezelf, rood komt dan ook regelmatig terug in haar outfits.  Kleur kan behoorlijk krachtig zijn op de manier waarop je wordt waargenomen. Te veel kleuren kunnen overweldigend zijn, terwijl de verkeerde kleur geen recht doet. Denk na over de emoties die je merk wil uitstralen bij het kiezen van een kleur om te dragen. Heldere en grote prints werken voor een merk dat vrolijk is, terwijl zwart en wit een meer chique, luxe stijl hebben en blauw overkomt als sereen en intuïtief. Bekijk logo’s en kleuren, u zult zien dat vergelijkbare bedrijven dezelfde kleuren gebruiken.

“Authentieke uitingen van jezelf, de sleutel tot het integreren van personal branding in je stijl is om keuzes te maken die in lijn zijn met de ware jij”, Kortom, neem de geweldige dingen over u en markeer ze. Het merk ben jij, dus bezit het.

6.Grooming/stomer

Voorkom rimpels en ontbrekende knoppen met je kleding. Inspecteer uw kleding regelmatig en hang of vouw uw kleding onmiddellijk na het dragen. Als u een knoop ziet die eraf is, naai deze dan terug of breng hem naar een naaister. Houd uw kleding en schoenen fris en in goede staat. Maak vrienden met je plaatselijke stomerij, kleermaker en schoenmaker. Het zijn de details die een verschil maken tussen u en uw concurrenten.

7. Verzorging

Let op je nagels. Iedereen kijkt naar handen. Houd je nagels schoon en gevijld. Je nagels zijn een indicator dat je waarschijnlijk ook op details op het werk zult letten.

8. Bespaar niet!

Bespaar niet op je schoenen. Je hebt maar één paar voeten, dus koop de beste schoenen die je je kunt veroorloven. Houd je schoenen gepolijst en zonder krassen. Als de hakken versleten zijn vervang deze .

9. Kwaliteit

Besteed aandacht aan uw accessoires. Investeer in hoogwaardige, handige accessoires. Draag een kwalitatieve aktetas of werkhandtas.

10. Zekere voor het onzekere

Kleed je voor het comfort van je klant, niet voor jezelf. Blijf uit de buurt van kleding die te strak, te kort, te flodderig of te onthullend is. Als je niet het weet of je iets moet dragen of niet, neem dan geen risico. Als het niet goed past, gooi het weg of doneer het.

 

Heeft u behoefte aan één-op-één advies? Er zijn verschillende mogelijkheden. Ik werk met moodboards, styling questionnaire waarmee ik samen met u op zoek ga naar uw ideale stijl die past bij wie u bent, uw functie en positie en bij uw ambitie voor de toekomst. Desgewenst ga ik samen met u shoppen of neem ik u het werk uit handen en ga ik zelfstandig voor u op pad. Ik heb verschillende paketten voor verschillende wensen en uiteenlopende budgetten.

Voor een vrijblijvende kennismaking, stuur me een mailtje naar info@stylingbykristel.

Your Personal Business Stylist,

Kristel Merckx