5 DRESS CODES IN BUSINESS VOOR PROFESSIONALS

Er was een tijd dat elke professional, ongeacht zijn of haar branche elke morgen een pak aantrok.

Maar vandaag zijn er zoveel interpretaties van zakelijk en zakelijk casual dat het makkelijk kan zijn om er slordig uit te zien of er gek uit te zien als je je niet bewust bent van je omgeving. Als je niet zeker bent welk niveau het meest geschikt is voor je werkomgeving is de vuistregel ‘ hoe meer je met het geld van een klant omgaat, hoe traditioneler en conservatiever je gekleed zou moeten zijn.

In het algemeen betekent dit als je eigenaar of werkt in financiën, recht en boekhouding zich beter kan houden aan traditionele zakelijke kleding, en als je in de creatieve industrie werkt of eigenaar van bent zoals entertainment en reclame kunnen zich meer flexibel kan kleden tussen de casual levels.

Als je lid bent van het bestuur of een bestuurslid ontmoet, is boardroom attire het meest geschikt – ongeacht de grootte van het bedrijf.

“Als Professionals moet je in staat zijn je professionele stijl aan te passen en aan te passen op basis van de branche waarin je werkt of voor werkt – plus de klanten die je bedient,” Bijvoorbeeld bij Boardroom attire kan bij een startup er anders uitzien dan bij een financieel adviseur of advocaat.

Het is aan jou om te kiezen wat het beste werkt voor je in jouw kantooromgeving/bedrijf.

“Alles gaat, van broeken, jurken, rokken, jumpsuits – zolang je jezelf op de best mogelijke manier vertegenwoordigt en de juiste pasvorm, stoffen, kleuren en patronen kiest voor jouw bodytype en sector,”

Als het gaat om aankleden voor succes, heb je een hoop opties. Hieronder staan ​​enkele ideeën over wat je zou kunnen dragen voor elk niveau van kleding:

1. BOARDROOM ATTIRE

Boardroom-kleding is doorgaans meer op maat gemaakt, high-end en conservatief.

Voor een mannelijke professional is de kleding voor directiekamers beperkt tot een zwart, marine blauw of houtskoolpak, een wit shirt en een discrete stropdas in een bescheiden kleur, effen of met een heel subtiel patroon. Alleen zwarte schoenen, oxford of derbys, waarschijnlijk met een dopteen en accessoires van hoge kwaliteit, waaronder het polshorloge en de attachékoffer. minder is meer. Dit is de kleding die je kiest als je lid bent van het hoogste niveau van een bestuur, privé of openbaar of als je op het punt staat om een lid van de bestuurskamer te ontmoeten, geen uitzondering. De regels zijn vrijwel hetzelfde voor vrouwen, wat betekent dat een klassiek tweedelig pak met een witte blouse, een elegant paar zwarte pumps met gesloten teen, en zonder enige twijfel, ongeacht het seizoen draag je panty’s.

 


2. TRADITIONAL BUSINESS ATTIRE

 Traditionele zakelijke kleding is formeel, maar zorgt voor een popup van persoonlijkheid.

Het wordt een beetje flexibeler met traditionele zakelijke kleding, wat de kleding is die we dagelijks in onze kantoren vaak dragen. Als een mannelijke professional kunt u streepjesstrepen toevoegen aan uw pakken, witte shirts kunnen worden vervangen door blauwe, stropdassen kunnen kleurrijker of met een patroon zijn en schoenen kunnen zelfs in bruine kleuren worden gedragen, dassen kunnen kleurrijker of in patroon zijn, en schoenen kunnen zelfs worden toegestaan in een donkerbruine tint. Het is echter nog steeds erg ambitieus en op een hoog niveau van dresscode. Hetzelfde geldt weer voor vrouwen, die meer kleur kunnen toevoegen aan hun pakken of blouses en zelfs een nude of gekleurde pomp kunnen kiezen. Slecht nieuws – nog steeds geen open tenen en nog steeds geen excuus om de panty over te slaan.


3. EXECUTIVE BUSINESS CASUAL/CHIC

Executive casual kleding is professioneel, op een moderne manier.

Hier mogen professionals een schone, donkere stoffen broek dragen met een blazer, een overhemd zonder of met stropdas en zakelijke schoenen. Vrouwen kunnen unieke accessoires toevoegen en hun invidividualiteit laten zien door fellere kleuren te dragen zoals rood en groen (let wel op dat je maar 1 eyecatcher mag hebben in je outfit) Zoals op dit voorbeeld met de oorbellen.


4. BUSINESS CASUAL

Business casual biedt mensen een meer gepolijste look.

Mannen kunnen het formele overhemd overslaan en een meer casual shirt dragen. Mannen dragen nog best steeds een stoffen broek met schoenen die heel relaxed maar elegant zijn. Vrouwen kunnen hun blouse-shirt in tops omwisselen, zelfs met korte mouwen, hoewel ik nog steeds advies geef een blazer te dragen.

 


5. BASELINE CASUAL

Baseline casual is meer ontspannen, maar nog steeds netjes en professioneel.

Voor degenen die enige leiderschapsverantwoordelijkheid ambiëren, heeft deze dresscode geen enkele relevantie. Het is wat je zou kunnen dragen in een privéomgeving, zeker niet op kantoor voor jou. Voor een leidinggevende kan het passend zijn met een teambuilding met activiteiten in de buitenlucht. Kortom, u kunt kiezen wat u wilt, zolang het schoon en in vorm is. Laat me het uitleggen met een jeans, een andere veel voorkomende vraag met betrekking tot business kleding. Ja, dit is het dresscodeniveau waarmee je met een jeans naar het werk kan gaan. We hebben het echter over een schone, donkere, elegante jeans, en niet over de verbleekte versie met gaatjes in de stof of andere tekenen dat hij versleten is.

 

Your Personal Business stylist,

Kristel Merckx