7 tips voor een elegant en zakelijk voorkomen als business vrouw

7 tips voor een elegant en zakelijk voorkomen als business vrouw

De meesten van ons werken 5 werkdagen en het kan lastig zijn om manieren te vinden om er elke dag elegant en stijlvol uit te zien. We hebben een druk zakenleven, misschien een gezin, sociaal leven en hobby’s.Bij de winkel geraken lukt niet vaak door je drukke leven en als je er geraakt weet je niet juist welke stuks je nodig hebt om je outfits te vervolledigen. Kom je thuis met outfits die je altijd zo combineerd zal aan doen of met stuks die je nog moet combineren, en soms misschien niet past bij de stuks die je al hebt.

Mijn klanten vertellen sinds ze met mij samenwerken combineren nog nooit ze makkelijk was, dit met hun digitale lookbook (via een persoonlijke app) die ik maak met de aangekochte stuks van onze styling. Zodat elk kledingstuk die gestyled is ook effectief zal gedragen worden en ook bij hun personal branding past.

Hoe dan ook, ik ga geweldige tips delen over hoe je er elke dag elegant en stijlvol uit kan zien.

Dit zal ook de productiviteit op het werk helpen verhogen, omdat u zelfverzekerder bent en bereid bent om meer dingen te doen tijdens werkuren.

Met andere woorden, als u “er goed uitziet”, “voelt u zich goed”!

Het is aan ons om onszelf te presenteren als professional, respectabel en krachtig. Of we het nu leuk vinden of niet, uiterlijk doet er toe. Ze zijn de eerste indruk die mensen van ons krijgen, dus laat ons uiterlijk/voorkomen gebruiken om de juiste indruk te wekken. Het is duidelijk dat kwaliteiten zoals werkethiek, competentie en professionaliteit enorm belangrijk zijn. Maar ook mensen nemen in feite aanwijzingen over wie we zijn en onze ambities op de werkplek vanuit hoe we onszelf presenteren. Dat je jezelf kleedt als een aspect van personal branding.

De term business casual betekent verschillende dingen voor verschillende bedrijven. In sommige bedrijven kan het acceptabel zijn om lange bloemen jurken te dragen, maar vermijd deze voor formelere zakelijke transacties. Je wilt een beeld projecteren dat je een serieuze ondernemer bent en geen moeder die uit de speeltuin van je kind komt of een vrouw uit de sportschool. Voor zakelijke bijeenkomsten en evenementen moeten we als business vrouw zakelijk voorkomen.

Het is niet alleen een kwestie van het juiste pak kiezen. Het is inderdaad niet nodig om in deze ‘ontwrichtende’ dagen een echt pak te dragen. “Je kan ook mix en matchen. “Wees als vrouw origineel en pas je garderobe aan je levensstijl, en dat houdt in dat je ook een broek kan dragen in plaats van de traditionele rokken met jassen voor op kantoor.”

Merk op dat ik dit artikel benader vanuit het perspectief van een traditioneel zakelijke werkomgeving. Als je in een meer creatieve, artistieke of ontspannen omgeving werkt of bedrijf heb je een beetje meer speelruimte met je outfit. Maar sommige basisprincipes zijn nog steeds van toepassing.

Als Personal styliste geef ik jullie graag 7 waardevolle tips mee.

1. Investeer in kwaliteit

Als zakenvrouw ben je slim met hoe je je geld uitgeeft. Er zijn zeker manieren om geld te kunnen besparen, maar uw zakelijke garderobe is er niet één van. Hoewel de kosten op het eerste zicht veel kunnen lijken, krijg je in werkelijkheid op lange termijn veel waar voor je geld. Dit omdat het van hoge kwaliteit is en er veel jaren plezier aan zal hebben waardoor de kosten per slijtage laag zijn. Denk aan kwaliteit boven kwantiteit. Let tijdens het winkelen op de materialen van de kleding die u koopt. Zodra u kwaliteit koopt, zorg er goed voor. Laat ze op maat maken, bijvoorbeeld de mouwen van je blazer laten innemen. Laat ze indien nodig regelmatig professioneel reinigen, hang ze aan fluwelen hangers (geen draadhangers) Breng je schoenen naar een schoenenmaker wanneer ze gepolijst moeten worden of opnieuw je hak vernieuwd moet worden, of geklede schoen. Basiszorg zal de levensduur van uw kleding en schoenen aanzienlijk verlengen.

2. Draag geen schoenen met open tenen

Schoenen met open tenen is niet gepast voor op kantoor en niet professioneel. Bewaar dat voor het strand, voor het weekend, avondje uitgaan of echt ergens anders dan voor je werk. Pumps met gesloten teen in een kleur die het beste bij je outfit past. Draag geen dikke hakken, schoenen met plateau zolen, torenhoge stiletto’s. Het is belangrijk om schoenen te dragen die goed passen zodat u comfortabel kan lopen. Probeer een schoenkleur te selecteren die overeenkomt met de kleur van je tas.

3. Laat niet teveel huid zien

– Lengte van je rok of jurk; de juiste lengte is cruciaal. Jurken en rokken moeten ten minste aan de bovenkant van je knie reiken. Houd er rekening mee dat wanneer je gaat zitten in een stoel, je jurk of rok automatisch wat omhoog gaat., waardoor het korter lijkt. Let ook op met zijsplitten dat ze niet te hoog zijn.

– Blouses en tops, laat geen decolleté zien, je wil toch graag dat ze naar je gezicht kijken en niet naar je boezem J Sommige strenge richtlijnen binnen bedrijven verbieden ook mouwloze tops of vereisen een trui of jas erover te dragen. Zelf als styliste adviseer ik mijn klanten altijd een mouw te dragen in de zomer en geen mouwloze tops. Het is statistisch bewezen dat je meer respect afdwingt met niet je blote armen te laten zien. Zakenmannen lopen toch ook niet in een mouwloze shirt rond.

4. Overdrijf niet met make-up

Gebruik make-up om je natuurlijke uitstraling te verbeteren. Probeer jezelf niet te dramatisch op te maken met dingen zoals, valse wimpers, zware oogschaduw (zeker geen donkere oogschaduw), overvloed aan bronzer, zware eyeliner. Als je van een krachtige lip houdt, voel je vrij om ervoor te gaan, dit kan afhankelijk bij wie er heel krachtig wil uitzien en kijk ook naar welke kleur goed staat bij je huidtype. Wintertypes staan goed met rode lippenstift, zomertypes staat goed met een zachte kleur, zoals nude roze. Check jezelf altijd voor je naar vergaderingen gaat. Zorg ervoor dat je geen lippenstift op je tanden, make-up vlekken of voedsel in je tanden hebt.

5. Vermijd drukke patronen en felle kleuren

U wil een verklaring afleggen over uw bedrijf, geen persoonlijke verklaring waarin uw passie voor paarse stippen wordt weergegeven. Kleding zonder print of subtiele print zijn het meest veilig en leidt niet af voor je gesprekspartner. Brede strepen en stoffen met een hoge glans leiden te veel af voor zakelijke bijeenkomsten. Hou ook rekening met de materiaal keuze, blijf weg van jeans en zware katoenen materialen. Probeer synthetische stoffen zoals polyester te vermijden die kwaliteit missen en kunnen kreuken.Conservatieve kleuren en stoffen blijven standaard in zakelijke kleding voor vrouwen. Draag donkergrijze, marine kleur broeken en pakken. Gebruik maar 1 item als eyecatcher, dit kan zijn een blouse in het rood of kobalt blauw.

6. Niet te veel accessoires gebruiken

Less is more. Accessoires kunnen een outfit maken of kraken. Teveel accessoires kunnen je outfit te druk maken, te weinig is je outfit niet compleet. Welke accessoires zijn het meest belangrijk bij een outfit? Oorbellen die niet te opvallend zijn, niet te groot, kies oorbellen die passen bij meerdere outfits zodat je niet elke dag moet zoeken naar de gepaste oorbellen. Een mooi klassiek/modern horloge, niet te opvallend zoals met diamantjes erin. Een kwalitatieve riem die passen bij je schoenen.

7. Het gaat erom JIJ te projecteren.

“Het hangt allemaal af van wat het beste past en een passend beeld projecteert waarin je je zult ontspannen en goed in voelt.

“De sleutel is om te onthouden dat de vrouw de kleding draagt, de kleding de vrouw niet.”

 

   “Dit vooral: Je blijft trouw aan jezelf, 

   En het moet volgen, zoals de nacht de dag, 

   U kunt dan voor niemand vals zijn. ‘

 

Ik krijg soms de vraag tijdens keynote presentaties ‘maar ik voel mij niet goed met die dresscodes of met de kleding’ mijn antwoord daarop is, ‘hoogstwaarschijnlijk ben je niet aan het doen dat echt bij jouw past’. In de sector of functie waarin je werkt of je eigen bedrijf zal spontaan samen groeien met je stijl, je ademt bij wijze van spreken je functie, je bedrijf en ambities die je ook wil weergeven in je eerste indruk naar je omgeving toe.

Your Personal Business Stylist,

Kristel Merckx

Stylingbykristel