7 TIPS OM JE GARDEROBE VOOR HET NIEUWE SEIZOEN TE ORGANISEREN

Het nieuwe seizoen is in aantocht en je voelt het nu al opvallend kouder worden. Tijd om onze garderobe stilletjes aan te gaan veranderen van seizoen. Ik zeg altijd “een gestructureerde garderobe is voor een groot deel al een gestructureerd leven”. ‘s Morgens is het al hectisch genoeg en als je niet voorbereid bent van wat je aan moet doen geeft dit extra stress mee. Je wilt je goed voelen in je kleding/oufit om je dag goed te kunnen starten, want als je een sterk zelfbeeld hebt sta je sterker in je schoenen en in het leven.

Graag geef ik jullie 7 tips mee waarmee je al aardig met van start kan gaan om je garderobe structuur te geven voor het nieuwe seizoen.

 

1. Berg je zomerkleding op in dozen die ervoor bestemd zijn of plaats het in een andere kast, je kan er ook geurzakjes bij steken (rituals) om de kleren niet muf te laten worden. Wanneer je plaats maakt voor je winterkleding heb je meer overzicht en heb je geen zoektocht om je outfits te vinden.

2. Doe kleding weg die je het afgelopen seizoen niet hebt aangedaan, als je het niet hebt aangedaan zul je het nooit aan doen. Je kan ze doneren en of een vriendin er blij met maken, of je kan het op een 2de hands site verkopen.

3. Droogkuis voor je winterjassen, indien nodig breng je je winter jassen naar de droogkuis om het nieuwe seizoen vers te kunnen starten. Niets is zo heerlijk om met een frisse jas buiten te komen, een jas is wat mensen al eerste zien; om een eerste goede indruk te maken is het zeer belangrijk dat je jas er netjes en fris uit ziet.

4. Maak een lijst welke dingen aan vervanging toe zijn en/of wat je nodig hebt voor het nieuwe seizoen. Als je mijn wardrobe checklist hebt kun je hiermee al aardig verder aan de slag. Met een lijst heb je een overzicht en minder kans op mis aankopen.

5. Gebruik allemaal dezelfde hangers, ik gebruik velvet hangers die je op bol.com kan aankopen, ze nemen niet veel plaats in en je kleding blijft op de hanger hangen. Allemaal dezelfde hangers geeft rust en overzicht. Opgelet; voor blazers en jassen gebruik je dikke hangers die meer ondersteuning geven om de vorm te houden. Koop mottenballen om je wollen en kasjmieren kleding mooi te houden, iedereen heeft wel eens lasten van motten helaas.

6. Organiseer je garderobe op kleur en item bij items, casual bij casual, werk bij werk.
Opvouwen: Pyjama’s, sportkleding, ondergoed, truien, shorts.
Ophangen: Jassen, blazers, hemden, jurken, gekleden broeken, rokken.
Ophangen of opvouwen: Jeans, riemen, sjalen.

7. Om je ‘s morgens sneller te kunnen aan kleden kun je van elk item een foto nemen en achteraf combinaties maken. Dit doe ik ook bij stylings voor mijn klanten. Met 1 klik weet je wanneer welke outfit je kan aan doen zonder je hele garderobe overhoop te halen.

Ik weet uit eigen ervaring dat dit een mooi startpunt is voor het nieuwe seizoen!

Veel succes!

 

Your business Stylist, Kristel Merckx