7 tips voor een stijlvolle business chic look

Vaak krijg ik te horen van klanten dat ze de look van Megan Markle in suits een geweldige mooie klasse volle stijl vinden, maar hoe creëer je zo een look? Uiteraard is alles heel persoonlijk, dit afhankelijk van uw body type, huidskleur, uw klanten, sector, niet iedereen kan hoge hakken op het werk aan doen, ik denk bijvoorbeeld aan een klant van mij die arts is en de hele dag op haar benen staat.

 

 

Het mooie is dat er wel een rode draad in zit, die je bij veel bekende business dames ziet terug komen met deze 7 tips:

 

1. Neutrale kleuren

In de context van ‘klassiekers’  zijn de kleuren navy, blauw, grijs, taupe, beige, donkergroen, zwart en bruin. Al deze kleuren passen goed bij wit.

2. Investeer in basics

Basics zijn de key voor een look zoals deze dames hebben, die kun je terug vinden in mijn ultieme garderobe checklist. Dit zoals een witte blouse, kokerrok.

3. Geen dierenprint

Prints zijn leuk en speels, maar ze kunnen ook teveel afleiden. Als je echter van een print houdt, probeer deze neutraal te houden. 

4. Niet te bloot

Als business vrouw wil je serieus genomen worden, als men zich te bloot zou kleden zouden vooral mannen dit niet doen en dames zouden je als een bedreiging zien. Daarnaast is het ook stijlvoller wanneer je iets meer bedekt bent 🙂 Kies voor blote armen of blote benen maar nooit beide! (Afhankelijk hoe lang je jurk komt). Bij belangrijke meetings kun je best je armen ook bedekt houden, of zie dat je altijd een korte mouw aan hebt.

5. Jurken en rokken

Kies voor een modieuze midi-rok, een lange jurk of een mooie zwarte, simpele kokerrok. Een kokerrok zal nooit uit de mode raken.

6. Nude pumps

De nude schoen past bij bijna elke outfit. Koop er een paar en je zult versteld staan hoe goed het past bij zwart, groen, maar ook felle kleuren zoals oranje en rood.

7. Accessoires

Accessoires om je neutrale outfit compleet te maken, ik denk bijvoorbeeld een mooie riem, iets opvallendere oorbellen, mooi horloge.

 

 

 

Wil je graag meer van dit soort tips? Als het je doel is om er altijd op je best uit te zien, abonneer je dan op mijn nieuwsbrief! U ontvangt wekelijks een nieuwsbrief met geweldige tips en advies over hoe u kunt schitteren en de beste kunt zijn in wat u doet.

Of wil je liever graag ineens meer informatie wat ik voor je kan betekenen met een personal styling? Maak hier alvast een vrijblijvende telefonische afspraak: 

Met stijlvolle groeten,

Personal business styliste,

Kristel Merckx

Stylingbykristel