7 tips voor je zomer outfits als businessvrouw

Hoewel het verleidelijk kan zijn je bloemenjurk aan te doen als je ziet dat andere het soms ook aan doen, met kleding die beter in het weekend passen of voor op vakantie, met deze tips zul je jezelf professioneler voelen en er uit zien.

Het werk gaat echter nog steeds door. En hoe mooi het weer ook is, u moet ervoor zorgen dat wat u naar uw werk draagt, geschikt is voor de kantooromgeving. Natuurlijk staan ​​steeds meer bedrijven informele kleding toe op de werkplek, maar dat betekent niet dat wat passend is bij een poolfeest, werkt in een vergadering met klanten!

Graag deel ik  ik tips mee als personal stylist van wat je deze zomer op kantoor kan dragen, onderstaande items zijn van het huidige seizoen. Hieronder vind je voorbeelden van een aantal kledingstukken die momenteel te koop zijn, als je jezelf inschrijft voor mijn nieuwsbrief kun je deze terug vinden. Weet je nog niet goed hoe je de stuks het beste kan combineren, help ik je graag verder als styliste 🙂

 

1. Kokerjurk

Reik naar een kokerjurk. Ik ben dol op kokerjurken en je kunt een brede selectie professionele jurken terug vinden bij verschillende merken. Een kokerjurk past perfect voor elk bodytype. Zoek naar opties met een korte mouw. Een beetje strech in de jurk helpt ook als je van de ene naar de andere meeting rent. Een jurk met een korte mouw is een goede keuze bij een mouwloze draag je tijdens een meeting er best een blazer over want dit is professioneler.

(opgelet, schoenen voor business zijn hieronder niet gepast)

 

 

2. Zomerse basic kleur klassiekers

Bouw je garderobe rond een aantal belangrijke kleurklassiekers. Zachte kleuren zoals grijs, lichtblauw en champagne zien er altijd slim en verfijnd uit. Draag een neutrale kleur bovenop een helderdere onderkant, of ga voor toon-op-toon voor een verfijnde kantoorklare outfit.

 

3. Investeer in zomerschoenen

Investeer in in zomerschoenen.  Vrouwen en heren mogen geen sandalen dragen. Vrouwen ook geen open sandalen, tenzij business casual, bij voorkeur gesloten pumps. Chiquere sneakers zijn prima in een informele setting, maar loafers of semi-formele schoenen zijn een betere optie voor business casual.

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Accessoires

Doe accessorize. Een eenvoudige top en een geweldige ketting, of een stoere portemonnee, een interessante sjaal (gedragen om je nek of de riem van je tas), een statement-armband of een paar kleine oorbellen zullen de aandacht trekken. Als je één opvallend stuk hebt, minimaliseer dan de rest van je sieraden. Een gedurfde lipstick kan wonderen doen voor je algehele look … ga gewoon lichter op de rest van je make-up.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5. Witte klassieke hemd

Natuurlijk, het klassieke witte shirt zal nooit uit de mode raken, maar als het op mode/stijl aankomt, bestaat er niet zoiets als te veel van het goede. Opnieuw uitgevonden pakken en overhemden staan hoog op die lijst. Of het nu gaat om opgeblazen piratenmouwen of iets diepere decolletés met een vleugje, het witte overhemd kan veel meer zijn dan we altijd dachten. Combineer de jouwe met een effen jeansbroek of een geschikte broek voor een look van kantoor tot drankje.

 

 

 

 

6. Kleur, kleur, kleur!

De zomer is het moment om wild van kleur te worden. Neem een kleurrijke (dit kan ook een in zachte kleur zijn) top, rok of tas en combineer deze met al je neutrale kleuren, we gebruiken maar 1 opvallende kleur in onze business outfit, bijvoorbeeld je jurk, rok, handtas, en het overige houden we neutraal, tenzij het een zachte kleur is kun je 2 kleuren combineren is dezelfde tint. Bijvoorbeeld je blazer en je handtas. Zo is het stijlvol, meerdere kleuren zal rommelig overkomen.

 

7. Kies zomerse stoffen

Bij twijfel kun je in de zomer niet fout gaan met linnen, katoen of zijde. Alle drie zijn ademende, natuurlijke stoffen die je comfortabel houden in de hitte. Een van onze essentiële zomerwerkjes is een blazer van wit linnen. Het complimenteert bijna alles in je kast en is het perfecte afwerkingsstuk voor een gepolijste outfit.

 

8. Stijlvolle zomer handtas

Ik kon het niet laten want een mooie handtas maakt je outfit helemaal compleet 🙂

 

 

 

Dat het nu snel warm mag worden zodat we deze prachtige kledingstukken kunnen aan doen 🙂

Wil je graag één van deze items kopen die hier staan afgebeeld? Wanneer je jezelf inschrijft op mijn nieuwsbrief kun je dit rechtsreeks aankopen of via een styling wil ik met plezier prachtige outfits voor je maken met bovenstaande items.

 

Tot snel alvast?

Stijlvolle groeten,

Personal Business Stylist

Kristel Merckx

Plan hier een gratis en vrijblijvend telefonische kennismaking