Balans in stijl vanaf je 40

Dit is dus de opvallende balans tussen de 40 en de perfecte leeftijd.

Veel van mijn klanten worden 40 en zitten vast met een golf van emoties. Ze weten dat ze volwassen zijn omdat ze alle volwassen dingen hebben, maar ze voelen zich nog steeds jong en cool. Ze hebben geen idee hoe ze zich moeten kleden, want het vinden van de balans tussen hoe ze zich voelen en wat geschikt is om te dragen, kan lastig zijn.

De angst om zich te jong te kleden is zo echt en de angst om, zoals een klant van mij zegt, ‘het oudste te kleden in de club’ is ook echt.

Vanaf je 40 is stijl schijnbaar een moeilijke evenwichtsoefening, maar ik verzeker je dat het helemaal niet onmogelijk is. Het belangrijkste om te onthouden is om niet mee gezogen te worden met de massa. Je weet wie je bent en nu is het de perfecte tijd om dat te omarmen.

Graag geef ik een aantal tips:

1. Ontwikkel een je eigen stijl (uniform), want je weet precies wie je bent en de dingen die je nu leuk vindt, is het perfecte moment om een uniform van stijl te ontwikkelen. Heb een gevarieerde van gemakkelijke go-to-stijl die je makkelijk kan aankleden met accessoires en sieraden.

2. Probeer niet bij te houden met de ‘jeugd’ Negeer wat de jeugd draagt, ik herhaal, negeer wat de jeugd draagt. Onthou dat streetstyle, Instagram en bloggers eruit zien voor de jeugd (voor 20tigers). Je kunt geïnspireerd worden door elementen, maar blijf trouw aan wie je bent en draag wat jou past en waar je jezelf goed bij voelt.

3. Investeer in sieraden. Diamanten, parels, goud en zilver – je hebt het recht en verdiend om mooie en kwalitatieve dingen te dragen. Er is altijd ruimte voor (fantasie) juwelen maar nu is het ook een goed moment om te investeren in een verzameling ‘echte’ sieraden.

4. Kleren waar je op moet letten zijn:

echt te korte shorts
leggings
mini-jurken
mini-rokken
moeder jeansbroeken
zwaar gescheurde spijkerbroek
baggy jeans en te oudbollige jeans
oversized blazers
oversized truien
te lange rokken en brede rokken (tenzij ze mooi in balans, kunnen ze er nog steeds goed uitzien)

 

Vanaf je 40 jaar start je leven pas als vrouw, je weet wat je wil, je bent zelfzeker, je hebt je eigen bedrijf of een managers functie, kinderen, noem maar op…

Een aantal style icons in hun 40 jaar:

 

Veel succes en anders ben ik er om je te ondersteunen!

Your Personal Business Stylist,

Kristel