De meest voorkomende fouten bij het kopen van sales items

Nu de winter voorbij is en het volop zomer is zijn de winkels al bezig met het verlagen van de prijzen – het is solden periode. Hoewel het vinden van dat paar schoenen waar je van hield voor de halve prijs ongelooflijk lonend kan zijn, kan het winkelen in de solden ook een beetje een nachtmerrie zijn. Winkels zijn druk met mensen, zwermen rond een paar gangpaden van koopjes en het kan een beetje concurrerend worden. Daarnaast nu zeker met de corona periode verwacht je maar aan lange wachtrijen aan de pashokjes en kassa. Maar als u zich voorbereidt op een koopjesjacht deze dagen, heb ik als Personal styliste de belangrijkste fouten onthuld die mensen maken – zodat u ze kunt vermijden.

 

 

1. Een kledingstuk kopen die te klein is

Het is verleidelijk iets te kopen wat net niet past, alleen omdat je het leuk vindt, koop het niet als het niet goed past. Je droomt al maanden van die jurk, en de enige die nog over is, is er niet meer in jouw maat. We hebben het gevoel het is een koopje meteen goedkoop item waar we van houden met als doel dat we een beetje gewicht gaan verliezen zodat we erin kunnen passen. Maar als het u nu niet past, koop het dan niet. Je zou toch ook geen schoenen kopen die te klein zijn?

2. Niet passen voordat je koopt

Ook als staat er een lange wachtrij, kies er toch voor om je kleding te passen voordat je het koopt. Omdat sales items riskanter zijn, is het de moeite waard om ze toch even te passen of de pasvorm te controleren. Je kan bijvoorbeeld ook een trui over een t-shirt in de winkel proberen, het bespaart tijd.

 

3.  Kijk goed na of het artikel niet beschadigd is

Sales artikelen worden vaak op de grond gegooid en met weinig zorg behandeld. Kijk het goed na of er geen make-up vlekken op zitten, ontbrekende sluitingen, gebroken ritsen zijn. Als je het echt graag ziet kun je het misschien laten herstellen door een naaister.

4. Geen basics kopen

Als je nog basics nodig hebt en deze zijn in sales, mag je niet twijfelen deze te kopen want hierna komen ze terug in volle prijs. Zoals een trenchcoat, een effen trui, het is de moeite waard dit in sales prijs te kopen.

5. Doelloos winkelen

De beste manier om efficiënt te winkelen is door een plan te hebben. Maak een lijstje met wat je echt nodig hebt en breng de winkels in kaart waar je naartoe wil gaan. Koop wil je wil en nodig hebt, in plaats van naar huis te gaan met niets of een paar items die je waarschijnlijk nooit zult dragen waarvan je dacht het wel nodig te hebben.

6. Vertrouw niet op de maat

Elke pasvorm is anders, dus vertrouw niet op de maat die je ziet in het label. Vaak zie ik het zelf bij mijn klanten dat ze soms een 36 of 38 hebben, elke kledingstuk is anders ook al is het van hetzelfde merk. Daarnaast kan de hanger ook verkeerd zijn bij het verkeerde kledingstuk en je komt thuis en merkt dat ze 3 maten groter is.

7. Wees voorbereid

Maak je dag niet stressvoller dan nodig is. Laten we eerlijk zijn, solden shoppen is zelden een leuke ervaring – overal is het drukker en een beetje chaotisch, maar probeer de sfeer niet naar je toe te laten komen.  ‘Geef jezelf voldoende tijd om je te verplaatsen en probeer zo vroeg mogelijk te komen. Wees vriendelijk en attent voor de verkoopsters die met veel meer klanten en onbeleefde klanten te maken zullen krijgen! ‘Neem zowel water als snacks mee zodat je energieniveau niet daalt. ‘Laat je jas in de auto achter en draag gewoon een jeans, een T-shirt en sneakers – en om te voorkomen dat je het te warm krijgt, kun je met deze outfit tops op je T-shirt passen, samen met jassen, jassen en blazers.

 

 

Ik vind het belangrijk om een persoonlijke band op te bouwen met mijn klanten zodat ik moeiteloos begrijp wie zij zijn en waar ze naar op zoek zijn. Door mijn persoonlijke aanpak begrijp ik wat klanten willen en dragen ze steeds alle outfits (ze vinden het heerlijk dat ik de winkel bij hen thuis breng).

Daarom bied ik een eerste telefonisch kennismakingsgesprek aan; gratis en geheel vrijblijvend.

Deze eerste sessie van 30 minuten waarvoor u zich aanmeldt, is gratis.

Deze personal styling sessie is bedoeld voor onderneemsters en ondernemers die hulp zoeken bij het vinden van hun persoonlijke stijl om er op hun best uit te zien en zich goed te voelen.

Ik begin altijd met een consultatiegesprek om te kijken wat ik voor je kan betekenen. Ik zal u zelf telefonisch contacteren.

Ik kijk er naar uit om met je te praten!

Met stijlvolle groeten,

Personal Stylist

Kristel Merckx

Stylingbykristel