Hoe creëer je een zakelijke dames outfit waarmee je er professioneel en zelfverzekerd uitziet.

Of u nu een arts, advocaat, of een ondernemer (ster), of thuis werkt, het hebben van een mooie set werk kleding om te dragen voor het werk is belangrijk, niet vanwege hoe ze u eruit laten zien, maar vanwege hoe ze laten je voelen.

Natuurlijk hangt uw ideale zakelijke look voor een groot deel af van de dresscode van uw werkomgeving, dus ik heb het advies opgesplitst in drie delen waarvan ik met de zakelijke oufit/omgeving dieper op zal ingaan.

1. Zakelijke outfit/omgeving

2.Casual smart outfit/omgeving

3. Thuiswerken outfit/omgeving (zoals een freelancer of bedrijfseigenaar)

 

Laten we om te beginnen snel enkele criteria te bespreken waaraan de ideale werk garderobe moet voldoen:

– Het geeft je een professionele uitstraling en geeft je zelfvertrouwen voor presentaties, vergaderingen, onder collega’s en klanten.

– Het is 100 procent comfortabel en functioneel, zodat u zich op uw werk kunt concentreren zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over te spannende riemen of een rok die omhoog schuift of te strak aanvoelt.

– Het moet de dresscode van uw bedrijf (gesproken of onuitgesproken) en de cultuur respecteren en toch uw eigen persoonlijke stijl weerspiegelen.

 

 

1. Welke sectoren zijn vaak een zakelijke omgeving?

Dit omvat banen bij de meeste middelgrote tot grote organisaties, advocatenkantoren en de financiële sector, meestal als je te maken hebt met grote contracten, dus dit kan ook in de IT sector zijn, board member functies, management functies, IT sector ‘hoe meer je met het geld van een klant omgaat, hoe traditioneler en conservatiever je gekleed zou moeten zijn. Je basis strategie zal zijn om een aparte capsule-kledingkast te bouwen die je alleen voor je werk draagt en een basis garderobe-structuur creëert.

2.Hou je werk garderobe apart van je weekend/vakantie garderobe

Ongeacht je eigen stijl, als je werkt in een omgeving met een zeer strikte professionele dresscode, raad ik je aan een volledig aparte werkkledingkast te bouwen. Een strategie met een dubbele garderobe, alleen is dit niet veel gemakkelijker te plannen, maar dat betekent ook dat je je persoonlijke stijl volledig kunt uiten in je vrije tijd.

3. Maak een stijl profiel van uw zakelijke outfits

Als richtlijn voor je garderobe je zakelijke outfits, neem even de tijd om een aparte mini-stijlprofiel voor uw werkgarderobe samen te stellen dat zowel de dresscode van je bedrijf als je stijl weerspiegelt. Als dat een onmogelijke taak lijkt, want voor jou staat zakelijke dresscode gelijk aan saai misschien, dan kun je een paar nieuwe inspiratiebronnen aan je lijst toevoegen. Mijn favoriete bronnen die ik gebruik met een 1-op-1 personal styling voor mijn klanten is inspiratie opdoen van kantoorkleding uit series zoals ‘suits’, of Pinterest, een geweldig hulpmiddel om inspiratie op te
doen.

4. Creëer een garderobe enkel voor je werk

Als je één maal een algemeen idee hebt van het soort look dat je met je zakelijke garderobe wilt creëren, concentreer je dan op het vinden van een paar veelzijdige, hoogwaardige key pieces die zouden kunnen dienen als de basis van je garderobe. Denk aan op maat gemaakte broeken, rokken, een paar blazers en een paar hoge hakken en een paar comfortabele schoenen. Aangezien uw opties hier enigszins beperkt zijn met betrekking tot het soort stukken dat u kunt kiezen, moet u ervoor zorgen dat u de details – pasvorm – materiaal en kleur van hoogwaardige kwaliteit is.

In plaats van een oude zwarte blazer, probeer er één te vinden die perfect bij je silhouet past, van hoogwaardige stof is en bij je lichaamsvorm past. Zoek vervolgens alle basis stukken en mix en match met key pieces.
Inprincipe met 28 stuks heb je voldoende;zoals bijvoorbeeld;
– 4 blazers
– 3 broeken
– 3 rokken
– 10 blousen
– 5 ondertops
– 3 paar schoenen

5. Personaliseer met accessoires and details

Accessoires, losse items en kleinere stylingaanpassingen zijn de beste manieren om wat persoonlijkheid in uw kantoorlook te brengen zonder de dresscode van het bedrijf te overtreden. Ga door je gewone kledingkast op zoek naar stukken die wat stijl kunnen toevoegen met delicate sieraden, een statement ketting, een riem, een bril, een mooi horloge, nagellak of een helderder topje in een van je accentkleuren gedragen onder een meer neutraal topje . Als je meer ideeën nodig hebt, kijk dan eens naar je stijlprofiel voor werkkleding en de inspiratie die je hebt verzameld.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vraag jezelf na het lezen van deze blog af: hoe blij ben je met de kleding die je momenteel op je werk draagt? Welke veranderingen wil je aanbrengen in je garderobe? Welke aanvullende stukken zouden u helpen om je outfits te optimaliseren voor uw professionele leven? 

Ik hoop dat je al aardig hiermee van start kan gaan en anders help ik je met heel veel plezier verder om die droom garderobe te creëren voor jou.


 

Ik vind het belangrijk om een persoonlijke band op te bouwen met mijn klanten zodat ik moeiteloos begrijp wie zij zijn en waar ze naar op zoek zijn. Door mijn persoonlijke aanpak begrijp ik wat klanten willen en dragen ze steeds alle outfits (ze vinden het heerlijk dat ik de winkel bij hen thuis breng).

Daarom bied ik een eerste telefonisch kennismakingsgesprek aan; gratis en geheel vrijblijvend.

Deze eerste sessie van 30 minuten waarvoor u zich aanmeldt, is gratis.

Deze personal styling sessie is bedoeld voor onderneemsters en ondernemers, artsen en advocaten, die hulp zoeken bij het vinden van hun persoonlijke stijl om er op hun best uit te zien en zich goed te voelen.

Ik begin altijd met een consultatiegesprek om te kijken wat ik voor je kan betekenen. Ik zal u zelf telefonisch contacteren.

Ik kijk er naar uit om met je te praten!

Met stijlvolle groeten,

Personal Business Stylist

Kristel Merckx

Stylingbykristel