PUBLIC IDENTITY

PUBLIC IDENTITY


Waarom een merk je nieuw of bestaand bedrijf kan maken of kraken!

Branding is alles, vooral in de mode-industrie. Als je hoort van modemerken zoals Michael Kors of Coach, Gucci of Ralph Lauren, heb je meteen een beeld of gevoel dat in je opkomt. Maar hoe zit het met persoonlijke merken? Zijn ze echt nodig om te hebben? Naar mijn mening, ja!

En wel zo dat we van mening zijn dat het bouwen van een persoonlijk merk met uw nieuw bedrijf, huidig bedrijf kan maken of kraken!

Dus wat is personal branding?

Volgens Wikipedia, “Personal branding is in wezen het voortdurende proces van het vaststellen van een voorgeschreven beeld of indruk in de geest van anderen over een individu, groep of organisatie”

We hebben het hier niet over schaamteloze zelfpromotie, we hebben het over het opbouwen van een persoonlijk merk dat de waarde toont die je aan anderen kunt bieden en wat je als individu vertegenwoordigt. Het gaat over authentiek zijn, en niet proberen iemand te zijn die je niet bent.

Jij bent je merk. Je bent een lopende, sprekende advertentie van jezelf. Of je nu een baas, een werknemer, een student, een werkloze of een ondernemer bent, het bouwen van een persoonlijk merk is van cruciaal belang in deze tijd.

Waarom het bouwen van een persoonlijk merk belangrijk is;
Je persoonlijke merk weerspiegelt wie je bent en hoe je wordt waargenomen. De waarheid is dat we constant elke dag worden beoordeeld. Niet alleen wat we dragen, maar ook onze lichaamstaal en de manier waarop we communiceren. In feite is 55% van een eerste indruk gebaseerd op hoe we gekleed zijn. En als je in de mode bent, zou ik zeggen dat dit aantal waarschijnlijk nog hoger is. Daarom is het niet alleen belangrijk om stijl te hebben, maar ook is het belangrijk wat je persoonlijke stijl over jou zegt.
In feite is 55% van een eerste indruk gebaseerd op hoe we gekleed zijn. Of u nu een potentiële belegger ontmoet, naar een netwerkevenement gaat of een Skype-gesprek voert met uw leverancier, u moet altijd rekening houden met hoe u wilt dat anderen u waarnemen.

Een van de dingen die ik altijd aan al mijn cliënten vraag is hoe wil je worden waargenomen?

Vervolgens vullen we samen een style questionnaire in.
Op basis van deze informatie kunnen we samen een persoonlijke stijl bepalen die voldoet aan hun doelen, voorkeuren en levensstijl.

Door een goed gedefinieerd persoonlijk merk te hebben, kunt u dit doen

Verbind en communiceer met gelijkgestemde mensen
Laat zien dat u betrouwbaar bent
Druk uw waarden en missie uit
Breng uw specialiteit onder de aandach
Vergroot je sociale invloed
Versterk uw bedrijf
Onderscheid uzelf van uw concurrentie
Trek grotere en betere kansen aan
Wees onbevreesd en bouw vertrouwen op

Door een persoonlijk merk te ontwikkelen, zullen mensen je gaan kennen en vertrouwen, wat we allemaal weten, wat gelijk staat aan meer verkopen!Mensen kopen van mensen, niet van bedrijven. Met alle concurrentie daarbuiten en iedereen elkaar knock-off, soms is de enige onderscheidende factor JIJ! Ik weet het, ik geef mijn geld liever uit aan iemand die ik leuk vind dan aan iemand die ik niet heb.
Mensen kopen van mensen, niet van bedrijven.

Hoe een persoonlijk merk te creëren;

Vraag jezelf af wat je uniek maakt en wat jouw stijl van anderen onderscheidt. Heb je een mission statement? Neem anders de tijd om helder te worden over uw waarden en er een te schrijven. Dit zal helpen om duidelijkheid en focus te brengen. Als je nog steeds vastzit, probeer dan een van deze drie tips;

Signature Look

Zoek uit wie je bent

Weten wie je bent is enorm belangrijk bij het bepalen hoe je jezelf als merk kunt presenteren. Immers, hoe kun je jezelf verkopen aan een potentiële klant zonder precies te weten waar je voor staat?

Hoe bepaal je je merk?

Denk aan drie emotionele woorden die je het best beschrijven of drie bijvoeglijke naamwoorden die je graag zou willen beschrijven.

Bedenk vervolgens welke kleuren en afbeeldingen deze woorden het best weergeven.

Actie
Kijk nu naar je kleding, schoenen, accessoires, enzovoort. Weerspiegelen ze je merk?

Ontwikkel je persoonlijke kledingstijl, uiterlijk en afbeelding die consequent schreeuwen waar je over gaat.

Heb een kenmerkende uitstraling of stijl. Wat zullen mensen zich over jou herinneren? Wat wil je dat mensen onthouden over je uiterlijk?

Weet je niet zeker wat je moet dragen? Hier zijn concrete tips die je onmiddellijk kan implementeren:

Draag een opvallend sieraad of horloge.

Draag een flatterende opvallende kleur tijdens je sales pitch.

Draag moderne, trendy zakelijke passende outfits om visueel de berichten te sturen dat je een innovatieve en vooruitstrevende professional bent.

Uiteraard help ik je graag mee in de ontwikkeling van je Personal Branding, en voornamelijk je ontzorgen van het winkelen zodat jij je volledig kan focussen op je Core Business.

Your Personal Branding Stylist and Shopper,

Kristel Merckx

Stylingbykristel