STIJL EN IMAGO WELKE IMPACT HEEFT DIT VOOR EEN ONDERNEMER? Q&A VAN EEN KLANT OVER ZIJN TRANSFORMATIE.

S. is een echte ondernemer in hart en nieren, op zijn 30ste startte hij zijn bedrijf en intussen 16 jaar later is zijn bedrijf gevestigd in 4 landen met meer dan 250 werknemers.

1. Hoe ben je bij een personal stylist gekomen?

In mijn start als ondernemer heb ik ondersteuning gehad van een aantal mensen welke mij hebben gecoacht op het ondernemerschap en de ontwikkeling van mijn bedrijf. Na een periode van groei werd mij geadviseerd om ook persoonlijk te ontwikkelen. Een onderdeel daarvan was persoonlijke uitstraling. Zodoende heb ik beroep gedaan op een personal stylist.

2. Welke eerste gevoel had je hierbij?

Ik kon het eerst niet plaatsen en het heeft even geduurd voordat ik er van overtuigd was. Later kwam ik tot de conclusie dat ik het veel eerder had moeten doen. Als ondernemer is het belangrijk dat je goed gekleed voor de dag komt.

3. Welke impact had dit bij jou?

Voor mij was het een onbekende wereld en het moest wennen om gestyled te worden, maar dat veranderde naar mate de tijd verstreek. De feedback van mijn omgeving was positief en heeft bijgedragen aan verdere persoonlijke groei, maar ook in mijn rol als ondernemer en de contacten met klanten CQ.: relaties. Dit alles heeft bijgedragen aan het feit dat ik bewuster om ga met mijn voorkomen en zelfs mijn levensstijl, ik sport meer en eet gezonder.

4. Welk resultaat heeft dit opgeleverd voor jou werk en persoonlijk?

Persoonlijk heeft het mij zekerder gemaakt in mijn omgang met mijn omgeving en ontwikkeling. Op zakelijk gebied heeft het mijn rol verbeterd en positie versterkt. Dit heeft een positief resultaat gehad op het succes van mijn firma en als ondernemer.

5. Ben je nu overtuigd dat kleding je versterkt?

Zeker, het heeft mij zekerder gemaakt als ondernemer en ook privé.
Wel heb ik ervaren dat sommige outfits niet goed voelden en sommige juist wel. Wat ik zeer positief heb ervaren is dat ik nu veel meer open sta voor verschillende stijlen.  En raad dit aan bij iedereen die nog meer succes wil hebben: er is niet voor niets het gezegde: DRESS VOOR SUCCES