Stylish business man

www.esquire.com

Dress for the job you want, not the job you have.” Een simpel genoeg gezegde. Het kantoorlandschap wordt echter alleen maar meer casual. Het gezegde gaat niet meer op.

Waar is de tijd gebleven van de op maat gemaakte pakken en gepoetste schoenen? Van met precisie gestreken witte shirts en netjes gekamde haren? Van de dassen en een strak gevouwen pochet? Kortom, waar is de tijd van Mad Men gebleven (op gebied van kleding dan, niet op gebied van emancipatie)? Wat is er gebeurd?

In deze tijd van Zuckerbergs en Jobsen, waar spijkerbroeken en hoodies tot aan de directie gedoogd worden, is het dan juist niet het uitgelezen moment om een Don Draper of Harvey Specter te zijn?

Toch even dat jasje op die chino dragen ook als je geen afspraak bij klanten hebt. Toch die das omdoen alleen maar omdat-ie zo goed bij dat pak staat. Toch even die loafers aantrekken als je ook op je sneakers kan rondbanjeren.

Wij stijlvolle mannen moeten juist het goede voorbeeld geven. Wellicht doet goed voorbeeld dan ook goed volgen. Zelfs bij jou op kantoor. Mensen die goed gekleed gaan krijgen over het algemeen ook meer voor elkaar. Zo is het nog steeds en zo zal het ook blijven. Stijlvol gekleed zijn heeft dezelfde voordelen als knap zijn.

Wees dus geen dertien in een dozijn kantoormedewerker maar stijg boven de rest uit en draag dat perfect zittende pak met trots. Ik reken op je.