Testimonial – Wat Personal Branding kan betekenen

Getuigenis Kristel Merckx

Sarah Van Diesel – www.socialmediavoorbedrijven.be
Ik ben ooit als zelfstandige begonnen omdat ik wilde doen wat ik graag doe: andere zelfstandigen, ondernemers en bedrijven helpen, ideeën bedenken en de vrijheid hebben om ze daadwerkelijk uit te voeren. Dit dagelijks kunnen verwezenlijken, geeft mij enorm veel voldoening.
Bij het leven als ondernemer horen allerlei taken naast het werk dat je eigenlijk wil uitvoeren: je boekhouding, het aanwerven van personeel, het uitbetalen van lonen, netwerken, offertes uitschrijven en opvolgen, facturen maken… Je zou jezelf bijna uit het oog verliezen.

Ik besefte niet dat je voorkomen, je persoonlijke imago naast dat van je bedrijf cruciaal is. Binnen de 3 seconden hebben mensen een beeld van je gevormd bij de eerste ontmoeting: ze gaan met jou in zee of ze weten al: ‘Dit wordt niks.’
Vaak heeft dit te maken met je persoonlijk imago: je kledingsstijl, de auto waarmee je rondrijdt enz.
Ik was te weinig bezig met de eerste indruk die ik achterliet bij mensen. Aan vriendelijkheid, klantgerichtheid en spontaniteit heb ik geen gebrek. De juiste kledij die daarbij past… Dat was een ander paar mouwen.

Via via ben ik bij Kristel Merckx terechtgekomen. Ik had eerlijk gezegd geen idee wat ik mocht verwachten toen ik de eerste afspraak met haar vastlegde. Positief verrast was ik toen ik Kristel leerde kennen. Kristel besteedt zowel aandacht aan het voortraject, de eerste ontmoeting, het personal shoppen en het natraject. Ze bespreekt je huidige kledingstijl, wat je beroep is en met welke doelgroepen je dagelijks in contact komt. Op basis daarvan, stelt ze je garderobe samen. Het is een totale geruststelling voor mij nu eindelijk te weten welke kledij echt bij mij en mijn doelgroep past. Ik draag alle kledingstukken die ik heb aangekocht: gedaan met miskopen. Bovendien is elk stuk bewust door Kristel geselecteerd en stelt ze een lookbook samen: alle mogelijke combinaties op een rij.

Wat ik tof vind aan Kristel, is dat ze echt tijd voor je vrijmaakt om te luisteren, je garderobe stuk voor stuk bewust samenstelt en dit alles in een gemoedelijke, uitnodigende sfeer.
@Kristel: een oprechte dankjewel. Het samenwerken met jou heeft een impact gemaakt op de eerste indruk die ik nalaat bij (potentiële) klanten. Mijn look ondersteunt me elke dag en past bij wie ik echt ben.