Waarom kiezen voor stijl met een personal styliste?

 

Als ik je 10 jaar geleden zou vertellen ik heb een personal styliste om mij te ondersteunen en te ontzorgen in mijn kleding. Zouden de mensen je voor gek verklaren want dat is toch enkel voor beroemdheden?

Nu de dag van vandaag hebben veel ondernemers en onderneemsters een persoonlijke styliste, die hun zien als onderdeel van hun team, net zo belangrijk als het hebben van een assistent, een therapeut, interieurverzorgster of een personal trainer.

En waarom is stijl eigenlijk zo belangrijk? Ik heb dit gesprek keer op keer met vrienden gehad. Maakt het echt uit hoe we ons kleden, hoe we ons aan de wereld presenteren? Wat heeft het voor zin om kleding te dragen die eigenlijk past? Wat heeft het voor zin om je haar te stylen en wat make-up op te doen? Wie geeft er echt om?

 

Laten we over 1 ding helder zijn, er is een groot verschil tussen mode en stijl. Mode is een vluchtig moment en verandert elk jaar voortdurend. Het is kunst, het gaat over het verleggen van grenzen en het verkennen van nieuwe ideeën. Terwijl stijl een tijdloze uitdrukkingsvorm is. Hoewel het ene niet zonder het andere kan bestaan, zijn ze niet noodzakelijkerwijs in elkaars verlengde. Echte stijl is niet afhankelijk van wat op een bepaald moment in de mode is, maar eerder van wat je echt geweldig vindt, wat je zelfvertrouwen geeft en wat je op de best mogelijke manier laat zien aan de buitenwereld.

Welke stijl past bij mij?

Het moet een weergave zijn van wie je werkelijk bent.
Hoewel je buitenkant kan veranderen, is je stijl eeuwig
Wees trouw aan jezelf en je persoonlijkheid, want dat ben jij en je wil zijn

 

 

Verward? Hier is een simpel voorbeeld. Mijn leven is door de jaren heen veranderd. Ik heb in verschillende steden en zelfs in verschillende landen gewoond zoals in New York en Nice. Ik heb verschillende banen gehad, ik ben volwassen geworden en mijn fysieke lichaam is veranderd. Ik heb mezelf gevonden en ben mezelf kwijtgeraakt en toch is de essentie van mij nog steeds hetzelfde. Dit is waar je op moet letten. Zorg ervoor dat je je eigenaardigheden en onvolkomenheden viert, want ze maken je tot wie je bent.

 

Overweeg je dagelijkse job

Overweeg je levens stijl

Overweeg waar je woont

Overweeg je lichaamstype

 

Wat nu? Dus, als je eenmaal bent begonnen met je stijl, hoe voel je je er dan goed over? Het is belangrijk om je nooit te schamen voor wie je bent. Ik denk dat we daar soms verdwalen, omdat we niet altijd beseffen hoeveel ons zelfvertrouwen is gebonden aan de manier waarop we eruit zien. We raken geobsedeerd door wat we zien in de pagina’s van glossy magazines of lezen op internet en besteden al onze tijd aan het vergelijken van onszelf met gephotoshopte haalbare idealen.

 

MODE GAAT OVER KLEDEN WAT MODIUES IS, STIJL GAAT MEER OVER JEZELF ZIJN.

STIJL EN ZELFVERTROUWEN

U beslist hoe u wilt dat de wereld u ziet. Over het algemeen zijn we redelijk kritische mensen (ja, ik heb het over de wereld als geheel). We nemen snelle beslissingen en we beoordelen anderen. Het is niet perfect, het is niet zoals de meesten van ons willen zijn, maar het is wat het is. Dus waarom die kracht aan iemand anders weggeven? Waarom probeer je er niet altijd op je best uit te zien?

Mensen zullen je anders behandelen. Dit punt is een beetje triest, maar het is een feit dat mensen je met meer respect behandelen als je goed gekleed bent. Nu maakt dit misschien niet elke minuut van de dag uit, maar het zal je leven een stuk aangenamer maken als je niet constant een zware strijd voert. Natuurlijk heeft veel hiervan te maken met hoe je mensen benadert, maar als je er extra goed op let om er geweldig uit te zien, ben je daar halverwege.

Een outfit kan je een geweldig gevoel geven. Ik denk niet dat ik iemand ken die er niet constant naar streeft om hun lichaam te veranderen, of dat nu is om af te vallen of om spiermassa te winnen. Bedenk hoe gemakkelijk een goed gekozen outfit die past een groot aantal gebreken kan verbergen (ja, zelfs die in je hoofd). Een goed geplaatste riem, een goed vormgegeven spijkerbroek of zelfs een rok met de perfecte lengte kan de illusie wekken van een geheel andere lichaamsvorm of ze kunnen uw beste eigenschappen benadrukken.

Ik heb vrienden gehad die het hebben opgegeven of die nooit de tijd hebben genomen om hun stijl te achterhalen en weet je wat, dat blijkt. Je kunt altijd zien wanneer iemand om hun uiterlijk geeft en die kleine inspanning levert tegenover degenen die dat niet doen. Om eerlijk te zijn, het maakt me verdrietig vanwege hoe we ons kleden, hoe we ons aan de wereld presenteren, zo’n grote rol speelt in ons zelfvertrouwen en uiteindelijk in onze successen.

Hoe belangrijk is een stijl voor jou? Als je jezelf hierin kan terug vinden:

– Ben je het zat om steeds weer dezelfde dingen te dragen?

– Wil je tijd besparen bij het aankleden?

– Ben je van baan veranderd / heb je een promotie gekregen en moet je je imago updaten?

– Ben je niet tevreden met de huidige staat van je hele garderobe en wil je een frisse start?

– Past jouw stijl niet bij jouw ambitie?

– Vind je jezelf gefrustreerd, verward of uitgeput als je probeert te winkelen?

– Ben je verhuisd naar een nieuwe plek en moet je je garderobe veranderen om je comfortabel te voelen in een nieuwe omgeving?

– Ben je gefrustreerd omdat je niet weet hoe je je moet kleden om je lichaamsvorm en natuurlijke kleur te maximaliseren?

– Ben je weer begonnen met daten / trouwen en wil je een nieuwe garderobe voor een nieuwe levensstijl?

– Heb je net een baby gekregen en is het eindelijk tijd om je als een hete mama of dada te voelen?

– Ben je afgevallen of ben je aangekomen en weet je niet zeker hoe je je nieuwe lichaam moet aankleden?

– Heb je je stijl of dressing onder de radar verwaarloosd?

– Ben je het zat om geld te verspillen aan kleding die er niet helemaal goed uitziet of niet goed past?

– Je winkelt helemaal niet graag.

– Je winkelt graag maar graag met begeleiding.

Wil je graag meer van dit soort stijl tips? Als het je doel is om er altijd op je best uit te zien, abonneer je dan op mijn nieuwsbrief! U ontvangt wekelijks een nieuwsbrief met geweldige tips en advies over hoe u kunt schitteren en de beste kunt zijn in wat u doet.

Of wil je liever graag ineens meer informatie wat ik voor je kan betekenen met een personal styling? Maak hier alvast een vrijblijvende telefonische afspraak: 

Met stijlvolle groeten,

Personal business styliste,

Kristel Merckx

Stylingbykristel