Wat draag je voor een meeting?

 

Hoi trouwe stylish lezers!

Een groot deel van mijn werk is meetings met klanten.

Mijn klanten komen uit alle lagen van het leven met verschillende posities. Ik heb vrouwelijke en mannelijke ondernemers als  klant, ondernemers die grote bedrijven of een KMO runnen, Salesmanagers, Verkopers, Huismoeders die fulltime werken.

Het is belangrijk dat ik er voor zorg dat elke klant die ik ontmoet zich comfortabel voelt en zeker is in mijn capaciteiten als stylist om ze te stylen op basis van hun levenstijl en budget.

Je aankleden voor een ontmoeting met een klant (ongeacht in welke industrie je zit) is lastig omdat je tijdelijk een deel van je stijl moet laten vallen.

Ik herinner me dat ik een meeting had met een businesslady in de IT sector voor een styling, Mijn gebruikelijke Casual Chique look kon ik niet dragen, en geloofwaardig moest overkomen om ook haar te kunnen stylen op basis van de sector en positie, Dus droeg ik een chique mantelpakje met een zijden blouse.

Een ander voorbeeld is wanneer ik een meeting had met een zaakvoerster van een kledingszaak. Zij was meer Bohemian chique en ook de kleding in haar winkel, dus ik droeg mijn best opgewaardeerde boho chique look om vertrouwen te winnen om met haar samen te werken voor haar klanten in de winkel.

In beide gevallen zijn we gaan samenwerken – dus deze dingen werken!

So how do you dress for a client meeting?

 

Welke meeting je ook hebt, lunch, business, klantenafspraak, kijk naar je kalender, welke meetings wanneer je op de planning hebt staan, en maak op voorhand al je outfits wat gepast is om te dragen.

Het ergste is last minute gestrest te zijn over wat je moet dragen, in plaats jezelf te focussen over de meeting die je zal hebben met je klant, ben je gestrest over je outfit. Je bent meer gestrest over je outfit dan wat je zal zeggen tijdens de meeting, hoe je die deal zal closen. Niet enkel je meeting voorbereiden maar ook je outfit voorbereiden is van cruciaal belang om die deal te closen.

Wat ik altijd doe is denken hoe mijn gesprekspartner zich zal voelen en zal zijn, welke industrie werken ze? Kijk eens op LinkedIn of zoek op Google wie ze zijn.

Dress to put your client as ease!

 

Pas uw kledingstijl aan, aan uw gesprekspartner. Bijvoorbeeld; je hebt een meeting met iemand van de bank of je hebt een afspraak op een werf met een werfleider. Maak er zeker van dat de look overeenkomt met jou gesprekspartner en de plaats van je ontmoeting.

Dress in a way that makes you feel powerfull!

 

Zie dat je jezelf comfortabel voelt in wat je aan hebt, anders ga je jezelf meer zorgen maken tijdens je meeting over je look en zeker als je gesprekspartner zich wel goed voelt in wat zij of hij draagt. Maak zeker dat alles netjes gestreken is, geen vlekken hebt op je kledij, je kostuum op tijd naar de droogkuis brengt, je nagels mooi verzorgd zijn, en zeker je schoenen zijn gepoetst. Zorg altijd voor een reserve hemd en broek, voor het geval je hard transpireert, of je broek eens scheurt bij het gaan zitten in je auto, (heb ik zelf eens meegemaakt en daar sta je dan met een gescheurde broek) Zie dat je kleren niet te strak zitten of te groot zijn, zoja kleed jezelf om tot je jezelf perfect voelt in wat je aan hebt. Het klinkt allemaal vanzelfsprekend natuurlijk, maak zeker dat alles goed aanvoelt, voel jezelf zeker om tot het succes te komen en die deal te sluiten 🙂

DRESSING YOUR WAY UP TO THE TOP, DRESSING TO CLIMB UP THE STYLE LADDER!

 

Your Personal Stylist,

Kristel Merckx

Stylingbykristel