Wat draag je voor een video call?

Hoe u zich kleedt voor een videoconferentiegesprek – Stijlgids

 

“Hoe kleed ik me voor een video-call?” Dit is de meest voorkomende vraag die ik de afgelopen maanden heb ontvangen. Graag geef ik alvast de do’s and dont’s mee met als algemene vuistregels geldt dat, ongeacht uw branche, alles te sexy of te slordig moet worden vermeden. Om specifieker te zijn, vermijd alles dat te kantachtig, te diep, te verontrust en te afleidend is. Over het algemeen, ongeacht in welke branche u werkt, kiest u voor effen en gedurfde kleuren boven strepen, plaids of patronen.

Wat te dragen voor externe (klant) vergaderingen?

 

U moet zich altijd professioneel kleden voor vergaderingen met klanten – geen uitzonderingen. Zelfs als uw dagelijkse werkkleding meer casual trending is tijdens deze periode door thuiswerk, moet u uw A-game toch meenemen naar vergaderingen van klanten en dat begint met wat u draagt om die eerste juiste indruk te geven met wat je wil bereiken.

Wat te dragen voor interne (collega) vergaderingen?

 

Wat je voor interne Zoom-vergaderingen moet dragen, hangt volledig af van de branche waarin je werkt.

Over het algemeen hebben advocaten, bankiers en consultants de neiging zich conservatiever te kleden dan andere branches en tech- en startups hebben de neiging zich nonchalanter te kleden. Een overkoepelend thema is dat veel mensen het woord “casual” misbruiken wanneer ze vanuit huis werken en er gewoon slordig uitzien. Dat is in geen enkele branche goed.

De algemene dont’s van je outfit voor een video call

 

Geen kante tops

Geen prints, strepen of patronen (dit leidt af en voor de camera gaat het een wazig effect geven)

Geen dikke sjaal rond de nek (dit geeft geen toegankelijk gevoel maar een gesloten)

Geen grote oorbellen maar kleine indien samen met een bril (dit komt heel druk over)

Laat t-shirts en tanktops achter voor vrij uren (Zelfs als u in dienst bent van een meer casual bedrijf, geven dit soort kleding de indruk dat u zich te comfortabel voelt en mogelijk meer tijd besteedt aan televisie kijken dan aan het produceren van resultaten. Onthoud dat de meeste signalen die mensen oppikken, onbewust aan hen worden doorgegeven. U wilt niemand een reden geven om snel aan te nemen dat de kwaliteit van uw werk niet spectaculair is.

Vermijd zwart tenzij je met wit/ivoor combineert en een witte achtergrond hebt Je hebt waarschijnlijk gemerkt dat het moeilijk is om een ​​zwart shirt te fotograferen op je mobiele telefoon – je legt de focus op je gezicht of op het kledingstuk, maar nooit op beide – en hetzelfde geldt voor je laptop. Texturen en stoffen zijn vrij moeilijk te lezen door de lens van een camera en je shirt ziet eruit als een zwarte wazige waas terwijl je hoofd en handen eromheen zweven.

✓ Coltruien, een kledingstuk dat geweldig is voor persoonlijke ontmoetingen, maar je gemakkelijk kan verraden tijdens een virtueel gesprek. “Felgekleurde coltruien kunnen te opzichtig zijn voor een professionele omgeving”,
‘Je moet ook de achtergrond van kleur waar je je meeting houdt controleren. Je wilt geen coltrui dragen die bij je behang past en je eruit laat zien als een zwevend hoofd. Blijf bij monochromatische kleuren als je ze echt wilt dragen.

✓ Vleeskleurige blousen/truien “Als je een roze huid hebt en een huidskleur hebt, kun je er naakt uitzien en niet duidelijk worden gezien”, Als je een donkere huid hebt en zwart of donkerbruin draagt, zal dit ook niet tot zijn recht komen. Draag een kleur waardoor de persoon je gezicht kan zien.”

De algemene do’s van je outfit voor een video call

 

Voor de heren, een hemd met kraag zonder blazer en das, is een perfect voorbeeld van hoe je je look een tandje hoger kunt krijgen en toch professionaliteit behoudt. Draag er een trui overheen voor meer interesse of kies voor een mooie polo als je merkt dat je oververhit raakt. Daarnaast is een perfecte grooming, haar en/of baard zeer belangrijk om je outfit compleet te maken en er professioneel uit te zien.

 

shoppingservice luxe stylist personal stylist voor mannen
personal stylist voor heren

✓  Cardigans en lichtgewicht jassen zijn de nieuwe blazer.

 

personal shopper

Een halslijn die niet te laag is, maar breed en laag genoeg is om voldoende hals tussen kin en blouse te hebben. Afzien van hemden met kraag, coltruien, blouses met strikhals en al het andere dat uw nek verbergt. Tijdens een videogesprek wil je er niet uitzien als een zwevend hoofd, wat kan gebeuren als je nek verdwijnt. Aan de andere kant is een Zoom-oproep niet het moment voor decolleté, slippende halslijnen om bh-bandjes te laten zien, of een halslijn die zo breed of laag is dat de blouse onder de cameralijn begint.

 

personal stylist huren

Blouses met een V-hals zijn erg flatterend omdat ze je romp verlengen, vooral wanneer de onderste helft van je lichaam niet in staat is om visuele balans in het frame te creëren. Zorg ervoor dat u uit de buurt blijft van te zeer lage sneden. Je wilt je kijkers niet afleiden met een overvloed aan huid of het potentieel om decolleté te laten zien.

 

personal stylist belgie

 

Een blouse met mouw. Een blouse met tenminste een kapmouw zal de focus op je lichaam verminderen en deze terugbrengen naar je gezicht.

 

Personal styling

Niets te aansluitend. Je draagt deze top zittend, en afhankelijk van je opstelling van verlichting, stoel en bureau zal een getailleerde en / of niet-rekbare top misschien niet goed standhouden. Je zou niet graag willen dat er knopen springen als je je armen beweegt.

Neutrale kleuren zoals blauw, grijs, antraciet, gebroken wit / crème, kaki en marineblauw, roze zijn uw beste keuze voor kleuren op het scherm, aangezien ze consistent worden geregistreerd bij de camera en ervoor zorgen dat u er professioneel, betrouwbaar en ervaren uitziet. Diepere paarse, bordeauxrode en groene tinten lezen ook goed, en voegen meer interesse toe aan uw palet als u merkt dat u last heeft van neutrale vermoeidheid. Vermijd patronen.

 

Elke sector is anders en heeft een andere eerste indruk nodig, graag geef ik alvast een aantal tips mee van een outfit voor verschillende sectoren voor een professionele video call meeting:

 

OUTFIT VOOR CONSULTANT

Voorgestelde look: houd het professioneel met een neutrale blouse of trui met ronde hals.

OUTFIT VOOR MARKETING/HR

Voorgestelde look: Trek een klassieke shell-blouse uit je garderobe en voeg een los vest toe als de blouse mouwloos is, voor een comfortabele, gemakkelijke look.

OUTFIT VOOR FINANCE

Voorgestelde look: Kies een mooie blouse. Combineer hem met een blazer of houd de blazer binnen handbereik. Als de dresscode voor videoconferenties meer casual is, blijf dan een blouse dragen.

OUTFIT VOOR POLITIEK

Voorgestelde look: Je kunt niet fout gaan met een wit fris hemd met knopen en een donkere even jeans broek. Als het koud is in huis, draag dan een trui over het hemd met knopen om de look af te maken.

OUTFIT VOOR IT/TECHNOLOGIE

Voorgestelde look: Houd het professioneel. Combineer een gestructureerde  blazer met een witte of crèmekleurige top, of met eenvoudige mooie klassieke sieraden. Vermijd patronen, strepen en plaid. Als je weet dat je bedrijf meer casual is, ruil dan de blazer in voor een vest.

OUTFIT VOOR ADVOCAAT

Voorgestelde look: Houd het professioneel. Combineer een gestructureerde zwarte blazer met een witte of crèmekleurige top, of kleed aan met eenvoudige sieraden. Vermijd patronen, strepen en plaid. Als je weet dat je bedrijf meer casual is, ruil dan de blazer in voor een vest.

OUTFIT VOOR VASTGOED

Voorgestelde look: Houd het professioneel. Combineer een gestructureerde zwarte blazer met een witte of crèmekleurige top, en maak het compleet met een eenvoudig mooi sierraad. Vermijd patronen, strepen en plaid. Als je weet dat je bedrijf meer casual is, ruil dan de blazer in voor een vest.

VOOR DE HEREN IN ELKE SECTOR IS EEN MOOI EFFEN GESTREKEN HEMD ALTIJD AAN TE RADEN. ZIE DAT DE KLEUR U FLATTEERD, MOOI GESTREKEN IS EN EN MOOI AANSLUIT (NIET TE LOS EN NIET TE STRAK.

 

Alle outfits van deze blog kun je zelf bestellen via de link onderaan 📩

 

KLIK HIER VOOR DE CATALOOG DIE JE ZELF KAN BESTELLEN VAN BOVENSTUKS IDEAAL VOOR ZOOM MEETINGS

 

STYLINGTIPS:

✓ AFHANKELIJK JE BODYTYPE, BIJ EEN IETS ZWAARDERE BOEZEM RAAD IK EEN V-HALS OF LAGE HALS AAN BIJ EEN KLEINERE BOEZEM EEN RONDE HALS.

✓AFHANKELIJK JE KLEUR TYPE (VOORAL BELANGRIJK DICHT BIJ GEZICHT)

💌

inhuren personal stylist

luxe styliste

Personal stylitst huren

styling belgie
Personal shopper

 

 


Ik vind het belangrijk om een persoonlijke band op te bouwen met mijn klanten zodat ik moeiteloos begrijp wie zij zijn en waar ze naar op zoek zijn. Door mijn persoonlijke aanpak begrijp ik wat klanten willen en dragen ze steeds alle outfits.

Daarom bied ik een eerste telefonisch kennismakingsgesprek aan; gratis en geheel vrijblijvend.

Deze eerste styling sessie van 30 minuten waarvoor u zich aanmeldt, is vrijblijvend

Deze personal styling sessie is bedoeld voor onderneemsters en ondernemers in verschillende sectoren, artsen en advocaten, die hulp zoeken bij het vinden van hun persoonlijke stijl om er op hun best uit te zien en zich goed te voelen.

Ik begin altijd met een consultatiegesprek om te kijken wat ik voor je kan betekenen.

Ik kijk er naar uit om met je te praten!

Met stijlvolle groeten,

Personal Business Stylist

Kristel Merckx

Stylingbykristel