Weerspiegelt je kledingkast met wie je bent? De waarheid over onze kledingkast.

Je kledingkast zou een weerspiegeling moeten zijn van wie je bent. Het moeten leuke verhalen vertellen over je verleden en ons een glimp laten zien van je mooie functie. Voor de meeste is dit niet de waarheid. Persoonlijkheid vindt plaats bij je kledingkast.

De waarheid is dat de meeste van onze kledingkasten een puinhoop zijn. Het zijn snapshots van pijnlijke herinneringen, herinneringen aan de lichamen die we achter hebben gelaten, en ze vertegenwoordigen niet onze heldere en krachtige toekomst.

Negen van de tien vrouwen bezitten minstens één kledingstuk dat ze nog nooit hebben gedragen. De meerderheid van de vrouwen draagt minder dan 50% van de kleding die zij bezitten.

Wat is er aan de hand met onze kledingkast?

Waarom dragen we niet wat we kopen?

Onze kledingkast zou eruit moeten zien met wie je bent en naar waar je gaat. Wie je bent als persoon en wat je doet als professional. Vaak vertellen kledingkasten niet het verhaal van wie je bent en wie je bent vandaag. Kleding die niet representeert wie je bent.

Kleding is een tool die je doet stralen van wie je echt bent.

Waarom hebben we dan toch zoveel kleding die we niet dragen, of amper?

–     Hormonen, vaak kopen we kleding in een bui

–     Te klein, we denken dat we er wel later terug gaan in geraken

–     Niet combineerbaar en/of weten niet hoe

–     Geen tijd om te winkelen vanwege je business, familiale en sociale leven

–     Niet graag winkelen en daardoor miskopen

Voor mij betekent dit dat we onze kasten vaker moeten opkuisen, zodat we niet in een staat komen van een kledingkast die niet representeert wie we zijn en die ons niet altijd een goed gevoel geeft. Hiernaast kun je ook een stylist professional inhuren die ervoor zorgt dat je kledingkast zal representeren wie je bent als persoon en professional.

Your Personal Branding Stylist,

Kristel