5 stappen om een persoonlijke stijl te vinden die succes uitstraalt

Do your clothes make you feel unstoppable? Because they should.

 

 

Je kleding vertelt mensen een verhaal over jou, of je dat nu wilt of niet. Het mooie is, je mag het zelf schrijven. Jij bepaalt of ze het verhaal onthouden, of het überhaupt willen lezen. Dat voelt misschien als een behoorlijke druk, maar als we het opsplitsen, kun je zien hoeveel invloed het je geeft om te beslissen met welke indruk mensen bij je weglopen.

Dat is een behoorlijk krachtig hulpmiddel, toch? Je moet je toch aankleden, dus waarom zou je er niet voor zorgen dat je je kleding gebruikt om jezelf op je best te doen laten uitzien.

1. Superman outfit

Clark Kent verandert zijn outfit en ineens kan hij de wereld redden. Welke outfit geeft je het gevoel dat je bovenmenselijke kracht hebt? Stel je voor dat je binnen een uur een oproep krijgt om op tv te zijn. Wat ga jij dragen? Welke outfit geeft je het gevoel dat je alles zou kunnen doen – of geeft je in ieder geval een behoorlijk goed gevoel over jezelf? Wat is er met die outfit? Is het maatwerk? Of gelaagd? Heeft het een origineel detail? Het hoeft geen zakelijke outfit te zijn, je hoeft alleen maar na te denken over hoe jouw ideale stijl eruitziet. Er is geen reden waarom je er niet elke dag zo uit kunt zien.

2. Bedenk drie woorden die je idealiter door mensen zou willen gebruiken om jou te beschrijven.

Bedenk vervolgens hoe mensen je stijl zouden omschrijven. Komen deze beschrijvingen overeen? Welke woorden heb je gekozen? Wil je benaderbaar zijn? Edgy? Klassiek? Modern? Denk na over de woorden die u gebruikte om uw webdesigner te helpen bij het ontwerpen van uw website. U kunt ook bedenken met welke woorden u niet wilt worden beschreven.

Je zult deze woorden willen kunnen oproepen als je naar individuele kledingstukken of outfits kijkt. Als u bijvoorbeeld een gewoon pak aantrekt, welke details voegt u dan toe om uw persoonlijkheid te laten zien? Denk dan eens na, hoe zou je deze outfit omschrijven? Is het op dezelfde manier dat je beschreven wilt worden? Je stijl is een onderdeel van je persoonlijke merk, dus hoe consistenter je bent met die stijl, hoe meer je zult resoneren met je klanten.

3. Denk na over je stijliconen.

Wie heb je gezien die je in die drie woorden zou beschrijven? Nog een ondernemer? Een beroemdheid? Een vriend? Een collega? Wat is het met hun persoonlijke ‘merk’ dat je bewondert? Ik raad aan om een visual in gedachten te hebben voor je stijlicoon, zodat je die afbeeldingen als inspiratie kunt gebruiken. We willen vaak op één manier worden beschreven, maar voelen ons aangetrokken tot een heel andere stijl. Het is belangrijk om consistent te zijn in de manier waarop zowel wij als anderen onze stijl beschrijven. We willen bijvoorbeeld worden omschreven als ‘krachtig’ en ‘dominant’ en toch worden we aangetrokken door truien en zachte pastel kleuren. Een persoon in gedachten hebben die de kenmerken belichaamt die we willen nastreven, is een geweldige plek om te beginnen bij het definiëren van onze stijl.

4. Maak een Pinterest-bord.

Inspiratieborden zijn geweldig voor het opknappen van je huis, maar ze zijn ook geweldig om je te helpen duidelijk te maken wat je huidige stijl is en hoe je ideale stijl eruit ziet. Start een Pinterest-bord en verzamel afbeeldingen die bij je passen. Ik raad aan om ze te scheiden in werk en spel, of zelfs meer specifieke categorieën zoals vergaderingen, evenementen, werkfeesten, enz. Zodra je een paar afbeeldingen hebt vastgemaakt, schrijf je er een korte beschrijving van. Met andere woorden, als ik een foto van James Bond in een pak speld, schrijf ik er misschien ‘krachtig, getailleerd en klassiek’ onder. Met deze beschrijving kunt u zien of alle afbeeldingen homogeen zijn of dat er afbeeldingen zijn die variëren. U kunt ook zien of de beschrijvingen overeenkomen met uw drie ideale stijlbeschrijvingswoorden. Om te voorkomen dat je in een konijnenhol wordt gezogen, kun je proberen te zoeken met je stijlicoon of een favoriete outfit om je te helpen focussen.

5. Kopieer je favoriete looks.

Kijk door je afbeeldingen en vind een foto die je echt leuk vindt; één outfit die er precies uitziet zoals je eruit wilt zien als je een vergadering binnenloopt. Probeer er een te zoeken die iets chiquer is dan waar je normaal voor zou gaan. Heeft het details? Of accessoires? Kopieer het nu. Ga naar een winkel of zoek online en probeer een soortgelijke look te zoeken. Maak je geen zorgen of je eruitziet als de persoon op de foto. Ik wil gewoon dat je nadenkt over wat je leuk vond aan de outfit en op zoek gaat naar stukken met dezelfde look. Probeer zo specifiek mogelijk te zijn over wat je leuk vindt aan de outfit. Als je de outfit niet mooi vindt, noteer dan wat je niet leuk vond en probeer het opnieuw met een andere foto. Neem geen genoegen met iets waardoor je je niet ongelooflijk voelt. Kwaliteit boven kwantiteit, kijk goed naar de kwaliteit van het materiaal, lebbert het niet, heeft het een mooie structuur. Je kan beter investeren in iets duurdere stuks dan 10 kostuums hebben die niet mooi zijn van stof en fitting.

Wees trouw aan jezelf en zorg ervoor dat de kleding je een geweldig gevoel geeft. Anders krijg je het gevoel alsof je in een kostuum zit. Tenzij je bij Disney werkt, wil niemand iets kopen van iemand die gekleed is in een kostuum.

 

 

Ik vind het belangrijk om een persoonlijke band op te bouwen met mijn klanten zodat ik moeiteloos begrijp wie zij zijn en waar ze naar op zoek zijn. Door mijn persoonlijke aanpak begrijp ik wat klanten willen en dragen ze steeds alle outfits.

Daarom bied ik een eerste telefonisch kennismakingsgesprek aan; gratis en geheel vrijblijvend.Deze eerste styling sessie van 30 minuten waarvoor u zich aanmeldt, is vrijblijvendDeze personal styling sessie is bedoeld voor onderneemsters en ondernemers in verschillende sectoren, artsen en advocaten, die hulp zoeken bij het vinden van hun persoonlijke stijl om er op hun best uit te zien en zich goed te voelen.Ik begin altijd met een consultatiegesprek om te kijken wat ik voor je kan betekenen.Ik kijk er naar uit om met je te praten!

Met stijlvolle groeten,

Personal Business Stylist

Kristel Merckx

Stylingbykristel

Wil je graag meer informatie wat ik voor jou kan betekenen als styliste? Laat je gegevens hieronder achter voor een vrijblijvend gratis kennismakings gesprek.