7 stijlvolle lente trends voor de business vrouw

We kijken al uit naar de warme zonnestralen op ons gezicht en spontane middagen op het terras. Al laat die lente nog wel even op zich wachten, warmen we je alvast op met de lente en zomer trends van 2021 voor de business dames. Als business dame is het niet altijd even makkelijk wat aan te doen in de zomer en er toch nog stijlvol uit te zien.  Graag deel ik met jullie alvast 7 trends waarmee je er stijlvol en toch trendy er zal uitzien deze zomer.

 

Er zijn nog meer mode trends uiteraard maar helaas niet geschikt voor in business, zoals een crop top is ook een modetrend, maar ik zie mezelf nog niet met een blote buik naar het werk gaan of thuis achter mijn bureau zitten voor een videocall 😄

 

Opgelet, elke sector is anders en iedereen heeft zijn eigen authenticiteit en branding, je moet niet alle 7 trends volgen maar waarschijnlijk zitten er een aantal tussen die wel bij jou zullen passen 🙂

 

1. Kauwgom-roze

Met dé kleur van lente/zomer 2021 vrolijk je iedere outfit op. Kleed je van top tot teen in het roze of kies voor subtiele accenten. Een roze jurk of kostuum is de makkelijkste manier om deze trend toe te passen op je eigen garderobe. Je kan ook verschillende roze combineren, denk aan een knalroze broek met een pastelroze top.

2. Monochrome outfits

Naast vrolijke prints in alle kleuren, zijn ook monochrome outfits in neutrale kleuren helemaal ‘je van het’ deze zomer. We zagen op de catwalk vooral tijdloze basics in het beige en wit verschijnen. Deze trend is ideaal voor dames die een beetje kleiner zijn, want door één kleur te dragen plak je er optisch wat centimeters bij. 

 

 

 

3. Wijde pijpen jeans

De wijde 90’s jeans blijft aan de hand in 2021. We zagen de jeans met wijde pijpen namelijk ook hun comeback maken op de catwalk bij onder andere Victoria Beckham en Balmain. Dat is goed nieuws voor ons. want door iets wijdere pijpen zie je er slanker uit. Combineer de jeans met een aangesloten top om je prachtige figuur op zijn best uit te laten komen.

 

 

4. Relaxed workwear (pak)

Door de coronacrisis zijn we massaal overgestapt op het huispak. Deze loungewear trend zet zich in 2021 nog wel voor, maar dan in een chique uitvoering. Het pak krijgt namelijk een relaxed fit met een wijdere blazer en wijde pantalon. Ga wel niet te breed zodat je je figuur nog kan zien. Het fijne is dat je na het thuiswerken dit kostuum ook gewoon naar kantoor kunt dragen.

 

 

5. Vrolijke prints

De meeste ontwerpers begrijpen onze behoefte aan vrolijkheid, want ze trakteerden ons tijdens fashionweek op vrolijke prints die ons meteen aan de zomer doen denken. Met deze zomerse prints kun je al bijna voorstellen hoe het is om straks (hopelijk) weer aan het strand te zitten met een cocktail in je hand. Kies voor een top, rok of jurk – als je het aandurft – in een print. Combineer deze met effen items om te zorgen dat het geheel niet ‘te’ druk wordt.

 

6. Zwart-Wit

 

2020 was een raar jaar. Niet gek dus dat menig ontwerper de wereld in 2021 wilde versimpelen door de ene na de andere zwart/wit look te creëren. Bij Dolce & Gabbana en Chanel hadden ze dit alvast begrepen op de catwalk. Stijlvol en elegant.

 

7. Strakke lijnen

 

Des te groter en opvallender des te beter, dat was in ieder geval de boodschap van de op de catwalk. Van Burberry tot Christopher Kane en Kenneth Ize tot Molly Goddard, er is geen gebrek aan fashion inspiratie voor deze trend. Opgelet, let op je lichaamsvorm en waar je de lijnen laat uitkomen, elk figuur is anders, sommige zullen er schitterend en slanker met staan, en andere weer helemaal niet.

 

 

 

Wil je graag deze items bestellen of weten van welk merk het is? Dat kan via deze link: KLIK HIER OM DE KLEDING ITEMS EN NOG VEEL MEER TERUG TE VINDEN.


Ik vind het belangrijk om een persoonlijke band op te bouwen met mijn klanten zodat ik moeiteloos begrijp wie zij zijn en waar ze naar op zoek zijn. Door mijn persoonlijke aanpak begrijp ik wat klanten willen en dragen ze steeds alle outfits.

Daarom bied ik een eerste telefonisch kennismakingsgesprek aan; gratis en geheel vrijblijvend.

Deze eerste styling sessie van 30 minuten waarvoor u zich aanmeldt, is vrijblijvend

Deze personal styling sessie is bedoeld voor onderneemsters en ondernemers in verschillende sectoren, artsen en advocaten, die hulp zoeken bij het vinden van hun persoonlijke stijl om er op hun best uit te zien en zich goed te voelen.

Ik begin altijd met een consultatiegesprek om te kijken wat ik voor je kan betekenen.

Ik kijk er naar uit om met je te praten!

Met stijlvolle groeten,

Personal Business Stylist

Kristel Merckx

Stylingbykristel