Artikel Fashion Events – Styling by Kristel

https://www.fashion-events.be/nieuws/styling-by-kristel/

“Belgium Branding & Business-stylist”, opgericht door Kristel Merckx in 2016.

Kristel is afgestudeerd in Fashion en Personal Styling in New York. Ze deed ervaring op in New York door onder andere samen te werken met Vogue en Elle Magazine.

Kristel heeft veel ervaring door haar werk als Account Manager in media en marketing. Ze weet hoe ze de verwachtingen en behoeften van haar klanten kan voldoen. Dankzij haar zakelijke media-ervaring in combinatie met haar mode-kennis, is Kristel goed ingeburgerd als de toonaangevende Branding & Business-stylist in België.

Ze helpt haar klanten om hun persoonlijke en professionele stijl te bepalen. Ze begrijpt de kracht van geweldige branding & outfit.

Fashion Events strikte haar voor een interview.

Waarom wou je styliste worden? Wilde je dit altijd al doen?

Dat ik ook een styliste zou worden had ik nooit verwacht maar ik was voor mezelf altijd bewust bezig met nadenken over wat ik zou dragen bij het begin van de dag, aangepast aan de gelegenheid. Your first impression is in business heel belangrijk om een goede indruk na te laten.

Account manager

Voor ik styliste werd werkte ik als Account Manager, waarbij de eerste indruk heel belangrijk is. Toen was ik al bezig met mijn kleding; “wat ga ik aan doen op welke moment? Bij welke prospect en of klant?”.  Je hebt maar 7 seconden om een goede eerste indruk na te laten. Welke indruk wil je geven aan die persoon?

 

Fashion Styliste

Uit persoonlijke interesse heb ik 6 jaar geleden een opleiding kleur, stijl en imago gevolgd bij de Schoonheidsschool, het was absoluut een waardevolle opleiding maar niet om styliste te worden. Twee jaar geleden was ik niet meer gelukkig met de job die ik toen deed en daarop besloot ik er tussen uit te gaan en een opleiding te volgen als Fashion Styliste in New York bij de School of Style, niet per sé om een business op te starten maar puur uit passie.

New York

Tijdens mijn opleiding heb ik een top dame ontmoet waarmee het zeer goed klikte en zij heeft mij uitgenodigd om bij haar te blijven en moedigde mij aan om een stage te doen in New York. Ik was twee weken terug in België en ik had een stage te pakken bij een styliste (Connie Berg) in New York. Daar heb ik gewerkt voor de film de “The Devil Wears Prada”.  Er waren dagen dat ik 5 uur wandelde om van de ene showroom naar de andere te gaan om kleding te gaan halen voor onze fotoshoots voor Elle Magazine, Vogue Magazine en commerciële shoots.

Wat zijn tot nu de leukste opdrachten geweest?

Wat ik nu momenteel zelf doe, ondernemers en onderneemsters stylen in hun business kleding en vrije tijds kleding en voor hen winkelen.

Op welke opdracht ben je meest trots?

Ik ben het meeste trots op de stage die ik heb gedaan in New York, terug van nul beginnen op je 33 jaar als stagiaire is niet evident maar als je iets wil ga je ervoor.

Wat WAREN AL JE leukste opdrachten?

Wat ik nu momenteel zelf doe, ondernemers en onderneemsters stylen in hun business kleding en vrije tijds kleding en voor hen winkelen.

 

Met wie zou je graag nog eens willen samenwerken?

Met celebrities zoals Jennifer Lopez of een bekende zakenman zoals Jeffrey P. Bezos.

Heb je nog veel vrije tijd?

Mijn werk is mijn vrije tijd 🙂

Maken vrienden van jou gebruik als stylist?

Ik ben al eens samen gaan shoppen met een vriendin, dit doe ik met plezier.

Maak je veel gebruik van duurzame kleding?

Het segment van kleding waar ik mee werk is van een hoog niveau. Merken in dat segment zoals Hugo Boss, Armani, Dsquared, Patrizia Pepe moeten bezig zijn met duurzame kleding. Er is niet veel keuze wat betreft businesskleding, vandaar werk ik met deze merken, die kwaliteitsvoller en daarmee ook duurzamer zijn. Je kan beter minder kleding hebben en investeren in kwaliteit  (wat op lange termijn geld bespaart en duurzaam is).

Wij, van Fashion Events, willen vooral ook de Belgische ontwerper promoten. Wie draagt je voorkeur en heb je er kledingstukken van?

Ik werk met een aantal Belgische ontwerpers voor business tassen zoals Lies Mertens en Kaai Bags. Mijn voorkeur van Belgische ontwerpers gaat uit naar Stephan Badal en Nicky Vankets.

Laat je stylen door Kristel. Alle informatie:

Mail: info@stylingbykristel.com

Websitehttps://stylingbykristel.com/

Instagramhttps://www.instagram.com/stylingbykristel/