PERFECTE PASVORM EN FITTING VAN KOSTUUM VOOR JOUW BODYTYPE

Welke zijn de juiste pasvormen van kostuum en welke snit past het meest bij jouw bodytype?

Juiste snit van kostuum voor jouw bodytype

Zwaardere man

Zwaardere mannen kunnen beter een plooibroek en een jas met drie knopen kiezen, wat de lengte verhoogt. Vermijd gespreide kragen, brede revers en brede knopen. Zwaardere mannen kunnen zich best houden aan gewone puntkragen en proportionele accessoires. Geventileerde pakken zijn een must voor comfort en flexibiliteit.

Magere man

Een meer magere man zou best kiezen voor een jas met één borst, twee of drie knopen met gevoerde schouders, brede revers en ventilatieopeningen. Vesten met meer detail, zoals een zak met flappen, voegen meer breedte toe, terwijl patronen zoals plaids en strepen je ook groter laten lijken. Pas op voor het toevoegen van hoogte met verticale strepen!

Lange man

Grotere mannen kunnen best reiken naar een jas met twee of drie knopen en één rij knopen. Lossere, rechte jassen met vierkante schouders zullen de hoogte evenrediger laten lijken. Een bredere manchet op de broekspijpen zal je lichaam helpen om ook proportioneel te lijken.

Kleinere man

Kleinere mannen kunnen groter lijken met een jas met twee of drie knopen en één rij knopen aan de zijkant of in het midden, en patronen zoals verticale krijtstrepen, visgraat en krijtstrepen. Een middellange broekspijp of smallere manchet maakt ook dat een kleinere man er meer evenredig uitziet.


 

De perfecte pasvorm van een kostuum

Het maakt niet uit welk lichaamstype je hebt, een goed passend pak zal je er beter uit laten zien. Dit zijn de belangrijkste punten om in de perfecte pasvorm te zoeken:

BLAZER

schouders

Het begint allemaal met je schouders. De pasvorm van je jas begint met je schouders en werkt vanaf daar naar beneden. Als je pak niet geschikt is voor je schouders, zal dit worden weerspiegeld als te los of te strak verder in de jas. De jas van je maatpak moet soepel over je schouderlijn passen en dus niet hobbelig zijn. Er moet voldoende materiaal over het schouderblad zijn zodat de stof zich onder het armsgat kan uitstrekken, waardoor flexibiliteit wordt geboden.

Wanneer je rechtop staat, moet je ervoor zorgen dat je schoudernaden vlak tegen je schouders liggen en sluit de blazer mooi aan op de mouw aan de rand van je schouders. Houd er rekening mee dat de schouders van een pak nooit goed kunnen worden aangepast, dus zorg ervoor dat dit het deel is van je pasvorm dat je goed krijgt.

Kraag

De kraag van je blazer moet plat tegen je halsbandkraag liggen, die op zijn beurt goed tegen je nek zou moeten zitten. Al deze moeten licht tegen elkaar aanraken, zonder grote gaten te creëren. Als er lacunes zijn, is dit een indicatie dat het pak te los zit en als het te strak gespannen is en er zich onder de kraag van het vest ophoopt, is dit een indicatie dat het te strak is.

Armsgat

Het armsgat van je blazer moet hoog worden gesneden, maar te hoog om in je oksel te snijden en een ongemak veroorzaakt. Wat cruciaal is, is dat de pasvorm van het armsgat functionaliteit biedt. Laat je blazer je armen vrij bewegen, zonder de natuurlijke functionaliteit die je blazer dagelijks nodig heeft te belemmeren. Als je bijvoorbeeld veel gaat spreken, presentaties geeft naar een publiek, heb je een grotere mate van beweging nodig, dan is een iets lager / losser uitgesneden armsgat aangeraden.

Borstkas

Ah ja, de reden dat je besloot om een ​​pak te kopen in de eerste plaats! Om dat perfecte kledingstuk te krijgen dat nauwsluitend om je lichaam zou passen alsof je erin was gegoten. Dus hoe moet een blazer rond je borst passen? De blazer moet de natuurlijke kromming van je lichaam vleien door in de richting van uw onderrug te spietsen. Verticale plooien in je blazer geven aan dat het te groot is, terwijl horizontale vouwen een duidelijk signaal zijn dat je blazer te strak is.

Je blazer moet dicht bij je borst zitten zonder open te gapen. Je blazer mag niet openstaan, en je revers mag ook niet losjes van je lichaam hangen. Als proef wil je je hand onder je revers kunnen schuiven met je bovenste knoop of middelste knop vastgemaakt.

 

Een andere kritische test bij het beoordelen van de pasvorm van de romp is om je sluitknopen vast te maken en te kijken of deze vernauwend is. Als je blazer je comfortabel omhult zonder dat je je beklemd voelt, is dit een teken van een goed uitgerust pak. Je blazer mag niet te strak zitten, waardoor een ‘X’ ontstaat. Een ‘X’ in je jas betekent gewoon dat het te strak is gemaakt. Houd er rekening mee dat deze ‘X’ niet zichtbaar moet zijn wanneer je rechtop staat, maar kan natuurlijk verschijnen als je je zich in je pak verplaatst. De sleutel is om een ​​blazersluiting te hebben die comfortabel zit, maar toch die nog steeds taps toeloopt.

 

Lengte van de blazer

Je blazerlengte is essentieel om je waargenomen lichaamsaandelen van je romp naar je onderlichaam te houden. Te lang of te kort, en je lichaamsverhoudingen zullen ernstig onevenredig lijken! Idealiter zou de zoom van je jasje ongeveer rond het midden van je handpalmen moeten zitten, met je armen volledig uitgestrekt langs je zij tijdens het opstaan.

Afwisselend bekeken (letterlijk!), Zou je blazer langs je middel moeten vallen en over de bovenkant van de door je rug gevormde curve draperen.

 

 

Mouw lengte blazer

Je blazermouwen moeten recht liggen, zonder zichtbare vouwen. Horizontale vouwen zijn een duidelijke indicatie dat je blazermouw niet goed is uitgelijnd. Je blazer moet lang genoeg zijn op de plek waar je de palm van je handpalm bereikt, maar stelt tegelijkertijd ongeveer ¼ tot ½ inch van je hemdmanchet bloot.

Stoel (achterkant)

De ‘stoel’ van je broek is een zachtere manier om te verwijzen naar de pasvorm van je achterkant. Ik denk dat het tegen de voorkeuren van de meeste mensen spreekt om een broek te dragen die niet te strak of te los om de achterkant van de broek past.

Aangezien er een minimale mate van schadebeheersing is die een kleermaker kan bieden met betrekking tot slecht passende broeken aan de achterkant, moet je ervoor zorgen dat je broek zo nauwsluitend mogelijk past.