Stijladvies voor elk lichaamstype

 

‘S ochtends aankleden is voor de meeste mensen niet bepaald een wandeling in het park. Het echte probleem begint tijdens het winkelproces, als je erover nadenkt.  Je moet eerst bepalen welke stijl het best bij jouw past. Dan moet je ook nog rekening houden met uw kledingbudget. Oh en laten we dat hele lied en dans van de leeftijd niet vergeten;

Het belangrijkste stijlelement dat vaak wordt verwaarloosd, is echter dat het goed past bij uw lichaamstype. Dit is ook een behoorlijke uitdaging voor de meeste vrouwen en mannen ook.

Gelukkig voor jou, ik doe dit niet alleen voor de kost, maar ik ben opgeleid door de beste in New York bij verschillende stylisten. Ok, nu we mijn referenties hebben vastgesteld 😄, laten we het nu hebben over lichaamstypes 😃

Ik ben geen fan van het benoemen van lichamen naar fruit, groenten of bureauaccessoires. Serieus een lichaam een ‘appel’ noemen, klinkt voor mij als de ultieme belediging. Een van de dingen die ik heb geleerd, was het concept van vijf verschillende lichaamstypes op basis van waar vrouwen hun gewicht dragen.

Voller aan de bovenkant (grotere buste)
Voller in het midden (vollere buik)
Voller aan het onderlichaam (een beetje voller aan de heupen)
Proportioneel (klassieke ” zandloper ” – buste / heupen gelijk, taille is smaller)
Geen curven (recht lichaam/ beetje jongensachtige vorm)

U kunt eenvoudig uw lichaamstype bepalen door drie specifieke metingen uit te voeren: uw buste, uw taille en uw heupen. Als je borstomvang groter is dan je taille en heupen, dan ben je voller aan de bovenkant.

Het lichaamstype waar we allemaal naar streven is het proportionele lichaamstype. Hier is de waarheid, slechts 8% van de vrouwen heeft dit lichaamstype.

Betreed de magie van een outfit

Als je je goed kleedt, kun je visueel die begeerde proportionele lichaamsvorm bereiken. En nog goed nieuws, als je eenmaal je lichaamstype hebt bepaald, zijn dezelfde stijlregels van toepassing, en het maakt niet uit of je nu een 36 of 42 hebt als kledingmaat.

sexy body GIF by Grandfathered

Hoe bereik je balans door stijl?

Ik weet wat je denkt, ok Kristel, dus hoe creëer ik eigenlijk dat ” perfecte ” proportionele lichaam? Wel, ik zal je een klein geheim vertellen, het draait allemaal om balans.

Ik zie het lichaam graag als een puzzel. Het eindproduct ziet er altijd uit als een mooie zandloper, maar de manier waarop het begint, hangt af van je lichaamstype.

Als je begint met een voller gedeelte op het onderste lichaamstype, is het onderste deel van de zandloper al gevuld met die geweldige billen. De bovenkant ontbreekt echter vulling en heeft wat vulling nodig. Dus visueel vult u de bovenkant van de zandloper. Dat kan een jas zijn met een lichte schoudervulling, een bedrukte top die de aandacht trekt of zelfs een opvallende statement-ketting. Deze trucs nemen onze ogen weg van je ” grotere ” gebied naar het gebied van het lichaam dat het vollere ontbreekt.

We gaan nog een beetje dieper in de materie;

Stijlelementen die de aandacht trekken

In het voorbeeld heb ik op de vorige pagina uiteengezet waar ik het over had om de aandacht te trekken naar het ” kleinere ” gebied van de zandloper. Waarom doen we dit? We doen dit omdat we ons ” probleem ” of groter gebied willen bagatelliseren, visueel zorgt dit voor balans.

Hier zijn enkele tools die u kunt gebruiken om de legere kant van de zandloper te ” vullen ”.

– Gedurfde fellere kleuren zoals rood, kobaltblauw
–   prints
– Shine (pailletten, metallic)
– Textuur (grove breisels, tweed)
– Strategisch geplaatste zakken
– Schoudervullingen
– Ruches

Stijlelementen die afleiden

Net zoals u de aandacht wilt vestigen op de lichaamsdelen die kleiner zijn dan uw probleemgebied, wilt u ook afbreuk doen aan het grotere gebied. Als je groter bent in het midden, wil je dat gebied dan in de picture zetten? Mijn gok is waarschijnlijk niet ☺️

Ik weet het, dit wordt een gekke stijlwetenschap, maar blijf lezen …

Laten we omwille van de consistentie vasthouden aan ons grotere scenario aan de onderkant. Als je aan de onderkant voller bent, willen we de aandacht vestigen op de bovenste helft van je lichaam om het oog af te leiden van het vollere gebied. We hebben dat deel naar beneden gehaald, maar wat dragen we op het volste deel van het lichaam om de bovenste helft in balans te houden.

Hier zijn enkele tools die u kunt gebruiken om een probleemgebied te verkleinen:

– Effen, donkere neutrale kleuren
– Gestructureerde stoffen
– Kleinere print die het oog zal ‘verwarren’

De moraal van het verhaal is om iets te dragen waardoor het ” smalste ” deel van de zandloper kan uitschijnen.

Hoe zit het met het middelste deel van ons lichaam?

Met betrekking tot het creëren van de illusie van een proportioneel lichaam – we hebben de bovenste helft van de ” zandloper ” en de onderste helft bedekt … maar hoe zit het met de middelste aka de taille?

Het definiëren van je taille is het belangrijkste stuk van deze puzzel.
Met een gedefinieerde taille, ongeacht je maat, zie je er slanker en evenwichtiger uit. Zelfs als je denkt dat je geen taille hebt, beloof ik je dat je dat wel doet (zelfs als we het moeten vervalsen met modemagie)

Hier zijn enkele slimme manieren om je taille te definiëren:

– Riemen
– Jassen met één knoop
– Illusion jurken
– Peplum tops en jassen
– Strategisch dichtgeknoopte vesten

Ik beloof je dat als je het kleinste deel van je middel definieert, mensen je zullen vragen of je bent afgevallen. Gebeurt me de hele tijd – ondertussen ben ik thuis aan het koken geweest en meer wijntjes gedronken tijdens de lockdown 🙃

Elk lichaamstype heeft zijn mooiste kenmerken, om nog een beter beeld te geven van deze lichaamstypes, heb ik deze opgesomd met bekendere sterren hieronder;

Voller aan het bovenlichaam;

Jessica Simpson

Voller in het midden;

America Ferrera

 

Voller aan het onder lichaam

Jennifer Lopez

Proportioneel

Scarlet Johansson

Geen taille, recht figuur

Kelly Ripa

 

 

Wil je graag meer van dit soort stijl tips? Als het je doel is om er altijd op je best uit te zien, abonneer je dan op mijn nieuwsbrief! U ontvangt wekelijks een nieuwsbrief met geweldige tips en advies over hoe u kunt schitteren en de beste kunt zijn in wat u doet.

Of wil je liever graag ineens meer informatie wat ik voor je kan betekenen met een personal styling? Maak hier alvast een vrijblijvende telefonische afspraak: 

Met stijlvolle groeten,

Personal styliste,

Kristel Merckx

Stylingbykristel